7 C
Zvornik
05. март 2024.

Višković: Budžet će biti stimulativan i razvojni

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa ministarkom finansija Zorom Vidović, razgovarao je danas u Banjaluci sa šefovima klubova skupštinske većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske, povodom izrade republičkog budžeta za 2024. godinu.

Tokom sastanka, Višković istakao je da će budžet biti stimulativan i razvojni, ali, istovremeno, i okrenut daljem unapređenju položaja socijalno osjetljivih kategorija.

Višković je naglasio da Vlada, i kod izrade ovog dokumenta, ostaje opredijeljena za dalje poticanje razvoja privrede i preduzetništva, uz nastavak i razvoj velikih javnih projekata.

On je istakao da će, istovremeno, posebno nastojati unaprijediti prava najstarijih kategorija stanovništva, uz proširenje prava u oblasti boračko-invalidske zaštite.

Višković je ranije u okviru konsultacija sa socijalnim partnerima o izradi budžeta za 2024. godinu, razgovarao je danas u odvojenim susretima, sa predstavnicima Saveza logoraša Republike Srpske, Saveza udruženja civilnih žrtava rata Republike Srpske, te predstavnicima Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se