8.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Sastanak kod Predsednika Srpske na temu posjete Kini

Delegacija Republike Srpske, u kojoj je jedan od članova gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović, a koja je početkom novembra boravila u Narodnoj Republici Kini, danas je o rezultatima svoje posjete izvjestila Predsednika Republike Srpske.

Milorad Dodik, predsednik Srpske naglasio je da Republika Srpska mora iskoristiti svoje razvojne mogućnosti, te investitorima ponuditi konkretne projekte koji treba da budu realizovani u narednom periodu.

„Razgovarali smo o daljim koracima i realizaciji dogovorenih projekata. Razvojnu šansu koja se otvara saradnjom s kineskim kompanijama treba iskoristiti na najbolji način, jer za realizaciju ovih projekata nema nikakvih političkih uslovljavanja,“ istakao je predsednik Dodik.

Prema riječima gradonačelnika Zvornika sam put u Šangaj bio je veliki izazov za grad Zvornik, imajući u vidu da je u cjelokupnoj ponudi Republike Srpske valjalo pokazati šta je to specifično samo za Zvornik.

Posjetu Kini, predstavnici Republike Srpske iskoristili su i za bliže upoznavanje sa pojedinim proizvodima kineskih kompanija, kao što je „DAHUA Technology“. U razvojnom centru ove kompanije prikazana su sigurnosna rješenja za vladin sektor, policiju i upravljanje sigurnim gradovima, rješenja za zaštitu životne sredine kao što je zaštita voda ili sprečavanje odlaganja smeća na ilegalnim deponijama, napredna rješenja za pametne učionice i škole, rješenja za upravljanje saobraćajem, za autoputeve, te turističke destinacije, ali i još mnoge druge mogućnosti koje pruža moderan AI sistem.

28.11.2023. Sastanak kod Predsednika RS 1
BANjALUKA, 28. NOVEMBRA /SRNA/ – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa delegacijom Republike Srpske, koja je nedavno boravila u Šangaju./foto Borislav Zdrinja/

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se