13.1 C
Zvornik
30. април 2024.

Alumina“: Edukativna radionica o sigurnosti u saobraćaju mališana iz vrtića „Neven“

U Dječijem vrtiću „Neven“,  u kompaniji „Alumina“, danas je organizovana edukativna radionica o sigurnosti  djece u saobraćaju. Rukovodilac Dječijeg vrtića „Neven“ Ivana  Lukić kaže da se tradicionalno u mjesescu novembru u ovom vrtiću organizuju radionice o pravilnom ponašanju i bezbjednosti najmlađih u saobraćaju.

-Ove godine, zajedno sa  policijskim službenicima Stanice za bezbjednost saobraćaja, po prvi put su nam se pridružili i predstavnici Auto moto saveza Republike Srpske – kaže Lukićeva, dodajući da je tokom ove radionice  bilo je riječi o regulisanju saobraćaja uz pomoć saobraćajnog policajca, kao i pravilnom ophođenju na raskrsnici.

-Na improvizovanoj  raskrsnici,  uz pomoć mališana,  kao malih aktera u saobraćaju,  pokazano je kako pravilno djeca treba da se ophode kao pješaci, ali i aktivni vozači trotineta, bicikla i sličnog prevoznog sredstva – navodi Lukićeva, naglašavajući da je druženje policijskih službenika i najmlađih učesnika u saobraćaju uvijek poučno, interesantno i zabavno, na obostrano zadovoljstvo.

Prema riječima Vladanke Ješić, sekretara Auto moto društva „Semafor“ iz Zvornika,  cilj ovih aktivnosti jeste da se kroz druženje sa najmlađom populacijom, na njima prihvatljiv način, prikaže značaj poštovanja saobraćajnih propisa i njihovo bezbjedno učešće u saobraćaju.  

-Kroz igru djeca  se upoznaju sa svim pravilima ponašanja u saobraćaju, naravno prilagođena za njihov uzrast kako bi bez straha učestvovala u saobraćaju  – kaže Ješićeva, dodajući da društvo „Semafor“, ispred Auto moto saveza Republike Srpske, svake godine,  pod motom „Škola je za nas, oprez je za vas“, realizuje  predavanja iz bezbjednosti saobraćaja u osnovnim školama i predškolskim ustanovama na području grada Zvornika.

Ona kaže da ovakve radionice mnogo znače u preventivnom i edukativnom ponašanju najmlađih u saobraćaju, objašnjavajući da djeca, shodno svom uzrastu,  posjeduju zapaženo znanje iz bezbjednosti saobraćaja. 

Tokom današnje radionice, policijski službenici Stanice za bezbjednost saobraćaja u Zvorniku su ukazali na važnost poštovanja propisa u saobraćaju i demonstrirali pravilno i bezbjedno prelaženje ulice i korišćenje raskrsnice, te predstavili deset lekcija koje život znače.

Druženje u fabričkom vrtiću “Neven”  završeno je uz zdrave poklone predstavnika Auto moto društva “Semafor”, te druge edukativne sadržaje  iz oblasti sigurnosti u saobraćaju, koji mogu biti korisni za najmlađe učesnike.  

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se