10.9 C
Zvornik
04. мај 2024.

Obućina: Godišnje 600 porođaja, transportni inkubatori jako važni

U zvorničkoj Bolnici godišnje se obavi oko 600 porođaja, a u nekim slučajevima dešava se da je usljed nepredviđenih okolnosti potreban hitan transport do ustanove tercijarnog nivoa zbog čega je veoma značajna nabavka novog transportnog inkubatora, rekla je danas načelnik Akušersko-ginekološkog odjeljenja Bolnice Zvornik Dušica Obućina.

„U ime Akušersko-ginekološkog odjeljenja zahvaljujem svim ljudima dobrog i velikog srca koji su na čelu sa predsjednikom Republike Srpske svojim donacijama omogućili kupovinu novog transportnog inkubatora i medicinske opreme za transport i njegu naših najmlađih pacijenata do ustanove tercijarnog nivoa“, rekla je Obućina na konferenciji za novinare.

Srn2023 11 3 122319 4

Prema njenim riječima, veoma je značajna nabavka novog transportnog inkubatora za siguran transport svih prijevremeno rođenih beba, kao i nabavaka medicinske opreme za transport i njegu.

Direktor Bolnice Zvornik Ivan Popović podsjetio je da je ova zdravstvena ustanova dobila transportni inkubator i opremu za zbrinjavanje novorođenčadi, koja je nabavljena sredstvima prikupljenim u akciji „S ljubavlju hrabrim srcima„.

On je istakao da se, osim transportnog inkubatora, oprema sastoji od kolica za intrahospitalni prevoz novorođenčadi sa dva bebi kreveta, dva pulsna oksimetra i dva perfuzora, ukupne vrijednosti oko 45.000 KM.

Srn2023 11 3 122319 6

Popović je rekao da donirana oprema potpuno zadovoljava potrebe Bolnice i istakao da, na svu sreću, ova zdravstvena ustanova nema puno takvih slučajeva.

„Nemamo puno takvih slučajeva, ali kada se dese, sasvim dovoljno smo opremljeni, a osoblje edukovano da Bolnica može zadovoljiti sve potrebe regije Birač“, rekao je Popović.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci u ponedjeljak, 30. oktobra, svečano su uručeni inkubatori i oprema za zbrinjavanje novorođenčadi, koji su nabavljeni sredstvima prikupljenim u akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“.

Oprema je uručena rukovodstvima bolnica u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnici u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se