25.9 C
Zvornik
29. април 2024.

Poslije više godina pauze, prva pozorišna premijera u Zvorniku

ZVORNIK – Sinoć je na pozornici Doma omladine Zvornik odigrana premijera pozorišne predstave „Jutro je pametnije od noći“ novosnovane pozorišne družine „DIS Scena Zvornik“.

DSC 5242

Poslije više godina pauze Dom omladine Zvornik na čelu sa direktorom Đorđem Deurićem okupio je neke nove zaljubljenike u pozorišnu umjetnost, ali i iskusne amatere iz prethodnih postava.

Entuzijazam Zvorničana prepoznali su iz Gradske uprave Zvornik ali i iz DIS Teatra Banjaluka koji su zajedno sa kolektivom Doma omladine osnovali „DIS Scenu Zvornik“.

Prva predstava novonastalog pozorišta okupila je grupu srednjoškolaca, koji su sa rediteljem Aleksandrom Riđošićem sinoć postavili i odigrali predstavu „Jutro je pametnije od noći“.

DSC 5262

Glavni junak predstave je Milan, zaboravni srednjoškolac koji nije na vrijeme popravio ocjene iz srpskog jezika i istorije. U toku učenja zaspi i u snu ga posjećuju sve ličnosti o kojima on uči, ali ovaj put Milan će da nauči druge, važne lekcije.

Puna sala Doma omladine, pozitivni utisci gledalaca i podrška koju su mladi glumci dobili, daje vjetar u leđa da „DIS Scena Zvornik“ nastavi da stvara.

DSC 5247

Poslije sinoćne premijere, mladi glumci i reditelj Aleksandar Riđošić već sutra putuju u Prnjavor na 22. Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske. Mladi Zvorničani će učestvovati u takmičarskom dijelu Festivala.

Ova predstava je projekat DIS Teatra Banjaluka i Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) kojeg implementira Međunarodna organizacija za miracije, a finansira Austrijska razvojna saradnja.

viber image 2023 10 16 21 13 47 899

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se