17 C
Zvornik
27. април 2024.

Policija na tragu dilerima iz Jaketića

 U vezi sa pronađenih 28 kilograma marihuane u selu Jaketići u opštini Bratunac policija raspolaže određenim saznanjima o izvršiocima ovog krivičnog djela, ali radi istrage ne može iznijeti više detalja, rečeno je danas na konferenciji za novinare Policijske uprave Zvornik.
Načelnik Odjeljenja opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Srpko Milošević rekao je da je u okviru operativne akcije „Plantaža“ 12. oktobra u napuštenoj kući u selu Jaketići pronađeno 10,5 kilograma osušene biljne materije koja izgledom podsjeća na maruhuanu, a da je narednog dana u obližnjoj šumi pronađeno još 17,5 kilograma iste materije.

On je naveo da je o slučaju obaviješteno Okružno javmo tužilaštvo u Bijeljini i da se pod nadzorom postupajućeg tužioca preduzimaju potrebne mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnje i stavljanje u promet droge.

Prema njegovim riječima, akciju su izveli pripadnici Policijske uprave Zvornik, u saradnji sa Upravoma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet.

On je rekao da je akcija „Plantaža“ usmjerena na sprečavanje i suzbijanje neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge, te podsjetio da je proteklih devet mjeseci ove godine na području Policijska uprava Zvornik evidentrano ukupno 31 krivično djelo u vezi sa zloupotrebama opijata.

Od ukupnog broja, 19 krivičnih djela je neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge i 12 za omogućavanje uživanje, dok su nadležnim tužilaštvima podnesena 23 izvještaja protiv 28 lica.

„U istom periodu prošle godine evidentirano je 21 krivično djelo i podneseno 18 izvještaja protiv 18 lica“, rekao je Milošević. 

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se