17 C
Zvornik
02. мај 2024.

Na području grada Zvornika sprovedene aktivnosti sa školskim saobraćajnim patrolama

Policijski službenici policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik su u prethodnom periodu, u saradnji sa Auto-moto društvom Semafor Zvornik i osnovnim školama „Desanka Maksimović“ u Čelopeku, „Jovan Cvijić“ u Drinjači, „Nikola Tesla“ u Pilici i „Petar Kočić“ u Kozluku, grad Zvornik, realizovali aktivnosti osposobljavanja školskih saobraćajnih patrola kroz rad saobraćajnih sekcija u navedenim školama.

Aktivnosti iz Programa osposobljavanja članova školskih saobraćajnih patrola su izvršene kroz teoretski dio obuke, prilikom čega su učenici od šestog do devetog razreda upoznati sa poslovima kontrole i regulisanja saobraćaja.

Screenshot 20231013 135229 Viber

Nakon toga, realizovan je i praktični dio obuke, gdje su učenici, uz prisustvo policijskih službenika, vršili poslove regulisanja saobraćaja na putu. Treći dio aktivnosti biće realizovan u narednom periodu, kada je predviđeno polaganje ispita za članove školskih saobraćajnih patrola.

Ovakav vid aktivnosti je jedan od metoda koji ima za cilj da se učenici, na njima interesantan i zabavan način, upoznaju sa saobraćajnim pravilima i propisima i tako doprinesu ličnoj zaštiti, a samim tim i zaštiti drugih učesnika u saobraćaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se