20.9 C
Zvornik
27. април 2024.

Mišić: Najniža plata veća od nove godine

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je juče u Zvorniku da će od 1. januara iduće godine biti povećana najniža plata u Republici Srpskoj.

„Povećanje će stupiti na snagu 1. januara. Za sada ne mogu reći koliko će biti povećana minimalna plata u Srpskoj, koja sada iznosi 700 KM“, rekla je novinarima Mišićeva u pauzi sastanka predsjednika sindikalnih organizacija regije Birač.

Ona je dodala da je i prioritet Vlade Republike Srpske kako povećati plate i kako sačuvati i zadržati radnike u Srpskoj, prenosi „SRNA“.

Ističući da je sastanak u Zvorniku dio redovnih aktivnosti Saveza sindikata Republike Srpske, Mišićeva je rekla da predstavnici Sindikata obilaze Republiku Srpsku baš u ovom periodu kada se radi na izradi nacrta budžeta Republike za narednu godinu i kada firme ugovaraju poslove i rade svoj finansijski plan za narednu godinu.

„Razlog zašto to radimo jeste da vidimo ima li i gdje je prostor, te na koji način i koliko možemo da povećamo plate zaposlenima u Republici Srpskoj“, navela je ona.

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Zvornik Zoran Milutinović rekao je da je ovo bio informativni sastanak koji se održava u svim regijama u Republici Srpskoj i da je poslužio kao platforma za dalje djelovanje sindikalnih organizacija, ali i sindikata uopšte.

On je dodao da su teme sastanka bile aktivnosti Saveza Sindikata Republike Srpske i granskih Sindikata, stanje u sindikalnim organizacijama, plan aktivnosti za naredni period i prijedlozi za program rada Saveza sindikata Republike Srpske i granskih sindikata.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se