18.4 C
Zvornik
03. мај 2024.

Miloš u srijedu putuje u Moskvu

Miloš Božović konačno će otputovati u Rusiju i nastaviti liječenje.

Kako je potvrdila porodica Božović, zahvaljujući velikoj požrtvovanosti i pomoći Željka Samardžije, bivšeg ambasadora BiH u Rusiji, Miloš bi u srijedu ujutru trebao krenuti na put do Moskve, piše Filter.

Turska aviokompanija će u srijedu u 8.00 časova iz Sarajeva Miloša transportovati do Letonije, a zatim sanitetom do Moske i taj put će trajati 12.00 časova.

“Ovo je bilo jedino rješenje, a sve zahvaljujući pomenutom gospodinu!Vjerovali smo da će naš Miloš nastaviti liječenje i ovaj put, iako smo imali nepredviđene prepreke! Bogu hvala i gospodinu Željku, uspjećemo! A što se tiče lažnih obećanja državnih službenika, neka im je na čast. Danima su nas samo razvlačili sa lažnim obećanjima, ali eto, ima Boga i ljudi koji žele da naš sin ozdravi”, ističe Aleksandar, otac Miloša Božovića.

Miloševa porodica se zahvaljuje i ljudima koji su pokušavali da se što prije riješi problem prevoza na nastavak liječenja.

Podsjećamo da je posljednja velika akcija prikupljanja pomoći za nastavak Miloševog liječenja završena u aprilu. Brojni pojedinci, organizacije, kolektivi i institucije zajedno su prikupili više od 500.000 KM, kako bi Miloš imao novca za nekoliko terapija matičnim ćelijama koje su trenutno njegova najveća šansa za oporavak.

Terapija je takva da se prima mjesec dana i to svakih par mjeseci. Posljednja je bila u maju i već se vide pomaci.

Kako je porodica ranije saopštavala, objavljujići i video snimke iz Moskve, Miloš pokreće oči i reaguje na određene podražaje. Stoga je nastavak terapije velika nada za njegov oporavak.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se