20.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Kolovozi mjestimično klizavi

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, a na dionicama gdje su u toku radovi saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Aleksandrovac – Aleksandrovac /auto-put/ zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje trotoara uz magistralni put Srpske Toplice – Karanovac izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na mostu „Bogdanovac“ izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška – Banjaluka i postavljena je signalizacija koja će do 15. novembra regulisati saobraćaj.

Režim saobraćanja izmijenjen je zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka, lokacija male hidroelektrane „Bočac“, zbog uređenja korita rijeke Vrbas, uključivanja i isključivanja mehanizacija izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

U toku su radovi na regionalnom putu Gornja Čađavica – LJeljenča, pa se saobraćaj u vremenu od 7.00 do 17.00 časova odvija jednom trakom uz povremene kraće prekide.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak jedan.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva – Sokolac u toku su radovi i potrebno je prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na sanaciji klizišta.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar – Rudo, zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Za vrijeme rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu „Grapska-Kostajnica“ u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča, u mjestu Kostajnica do 20. decembra.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila na regionalnom putu Mačkovac – Piperi.

Na području FBiH na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje – Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku je redovno održavanje na magistralnom putu kod Žepča, tako da se na mjestu radova saobraća naizmjenično i često se formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova na magistralnim putevima Konjic – Jablanica u mjestu Lendava, Tuzla – Kalesija u mjestu Miljanovci i Lukavac – Gračanica u mjestu Sižje saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj, na nekoliko lokacija izvode se radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Vitez – Nević Polje.

Na graničnim prelazima u BiH, u putničkom saobraćaju, nema dužih zadržavanja.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se