20.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Crvenom krstu u Milićima isporučeno brašno, donacija Vlade Srpske

Crvenom krstu u Milićima danas je isporučeno brašno koje je zaključkom Vlade Republike Srpske dodijeljeno za potrebe rada Crvenog krsta Srpske.

Sekretar milićkog Crvenog krsta Jovana Petković izjavila je da je u Miliće stiglo sedam tona brašna u pakovanju od 25 kilograma, te da na evidenciji imaju oko 250 porodica kojima je potrebna pomoć.

Ona je pozvala korisnike Centra za socijalni rad, korisnike tuđe njege i pomoći, ljude koji imaju male penzije, kao i građane koji smatraju da im je ova vrsta pomoći potrebna, da se jave u Sportski centar u Milićima radnim danom od 12.00 do 14.00 časova, da bi preuzeli brašno.

Petkovićeva je rekla novinarima da će građanima koji nemaju mogućnost da dođu, brašno prevesti do odredišta.

„Prilikom podjele potrebno je pokazati ličnu kartu da bi Crveni krst imao evidenciju koliko građana je preuzelo brašno“, navela je Petkovićeva.

Vlada Srpske je usvojila zaključak o donaciji brašna kojim je zadužila Ministarstvo trgovine i turizma da iz zaliha merkantilne pšenice nabavljene u postupku interventne nabavke obezbijedi 500.000 kilograma brašna za rad Crvenog krsta Srpske, a radi zadovoljenja potreba lokalnog stanovništva koje je u stanju socijalne potrebe.

Osim opštinama u Republici Srpskoj, brašno će biti obezbijeđeno i za lokalno stanovništvo opština Drvar, Glamoč, Grahovo i Bosanski Petrovac u Federaciji BiH.

Donirano brašno namijenjeno je za sve građane koji imaju potrebu za ovim vidom pomoći, bez obzira da li se vode u evidencijama Crvenog krsta Republike Srpske.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se