19.4 C
Zvornik
27. април 2024.

„Alumina“: Prijem za porodice poginulih radnika Fabrike

U kompaniji „Alumina“ danas je, povodom 6. oktobra – Dana Fabrike, organizovan prijem za porodice poginulih radnika u proteklom ratu. Porodicama 36 poginulih radnika obratili su se predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Zoran Stevanović  i predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva Aleksandar Sejmenović.

Stevanović je poželio dobrodošlicu porodicama poginulih radnika i dodao da kompanija nastavlja da se razvija, te da će uvijek biti uz porodice svojih poginulih radnika.

Alumina Prijem za porodice poginulih radnika Fabrike 1
Foto: Alumina

– Trudićemo se i tražiti načina da izađemo u susret našim porodicama, da im pomognemo kroz razne vidove od zapošljavanja do pružanja materijalne pomoći – rekao je Stevanović, te naglasio da je upravo danas, tokom razgovora sa porodicama poginulih radnika, saznao da ima još jedan mladi nezaposleni član i menadžment će se pobrinuti da se pitanje njegovog zapošljavanja riješi u toku ovog mjeseca.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ je istakao  da će menadžment kompanije uvijek biti na usluzi porodicama svojih poginulih radnika i dokle god bude ova fabrika postojala i radila, porodice poginulih radnika neće biti zaboravljene.

Alumina Prijem za porodice poginulih radnika Fabrike 2
Foto: Alumina

-Naša je obaveza da i zbog ljudi koji su dali svoje živote iz fabrike, ali i njihovih porodica,   nastavimo dalje našim cartanim razvojnim putem. Mislim da ćemo u tom uspjeti i da će „Alumina“ nastaviti da brine o svim građanima našeg grada i okruženja, a naročito o članovima porodica poginulih radnika – istakao je Stevanović, i istovremeno izrazio zahvalnost Sindikatu fabrike na podršci u organizaciji današnjeg prijema porodica poginulih radnika.   

Predsjednik Sindikalne organizacije mnetalske industrije i rudarstva Aleksandar Sejmenović je rekao da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da kolektiv nikada neće zaboraviti svoje poginule radnike i njihove porodice.

Alumina Prijem za porodice poginulih radnika Fabrike 3
Foto: Alumina

-Poginuli radnici zaslužuju posebno poštovanje, jer su položili živote za Republiku Srpsku, svoj narod i ovu fabriku –  istakao je Sejmenović.

Uporedo sa novim proizvodima i novim tržištima, naglasio je Sejmenović,  učvršćuju se i temelji na kojima počiva ova kompanija, a time je i budućnost svih koji na bilo koji način zavise od nje, sigurnija i stabilnija.

-Mislim da idemo u dobrom pravcu, svakodnevno se radi na osvajanju novih proizvoda i novih tržišta. Svima je u interesu da imamo jaku i snažnu „Aluminu“ – poručio je Sejmenović.

Alumina Prijem za porodice poginulih radnika Fabrike 4
Foto: Alumina

Porodice poginulih radnika sa predstavnicima sindikata i uprave kompanije, prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježje u krugu fabrike.

Pomen poginulim radnicima služio je Dragan Negić, sveštenik crkve Sveta velikomučenica Marina  iz Čelopeka, a ovom događaju prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave grada Zvornika i nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata. 

U fabričkom restoranu organizovan je zajednički ručak, dok je porodicama poginulih radnika uručen  novčani poklon od po 250 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se