15.9 C
Zvornik
09. мај 2024.

Veličanstven doček priređen košarkašima, basketašima i Novaku Đokoviću! 

 Košarkaška reprezentacija Srbije je oduševila igrama na Mundobasketu, završila je Svjetsko prvenstvo 2023. na sjajnom, drugom mjestu, a zbog načina na koji se ponašala i kako se borila priređen joj je svečani doček u Beogradu.

Doček je priređen i za Novaka Đokovića, osvajača Ju-Es opena.

Svečani doček košarkaša Srbije organizovan je na platou ispred Gradske skupšine Beograda.

Na Plato je stigao i ogroman broj posjetioca i navijača, koji su došli da izraze svoju zahvalnost košarkašima Srbije, kao i Đokoviću.

Na balkon je prvo izašlo rukovodstvo Saveza, predvođeno predsjednikom KSS-a Predragom Danilovićem, pa potom i članovi stručnog štaba „orlova“.

Uz muziku iz „Otpisanih“ i ovacije svih prisutnih, na balkon je zatim izašao selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić. Njegov izlazak su navijači popratili skandiranjem „Kari! Kari!“

232965

„Ljudi, hvala vam. Hvala na podršci. Mi smo vas osetili tamo u Manili. Hvala vam puno i živela Srbija!“ poručio je selektor Pešić.

Velike ovacije je doživio i Aleksa Avramović.

„Velika čast je bila predstavljati reprezentaciju, Srbiju. Konačno vidimo plodove rada tokom svih ovih nedelja. Hvala vam svima. Moram samo da kažem hvala i ovom momku (Boriši Simaniću). On je ujedinio sve nas. On je dao za Srbiju više nego svi mi zajedno. Živela Srbija, slava Bogu! – poručio je Aleksa Avramović“.

232968

Pored košarkaša Srbije upriličen je i doček najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, koji je osvojio US open, posljednji Gren slem turnir u sezoni, pošto je u finalu savladao Rusa Danila Medvedova u tri seta.

„Lako je biti heroj kad te vole…“ jedan od stihova kojim je najavljen izlazak Novaka Đokovića na balkon.

Đoković je sa sobom ponio pehar Ju Es Opena i sa suzama u očima pozdravio je sve prisutne.

“ Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde. Hvala što ste došli u ovolikom broju“ rekao je Novak, pa se naklonio publici zbog skandiranja ‘Nole, mi te volimo.

20230912211658 486116

„Presrećan sam, nemam šta da kažem, a mnogo bih rekao… Pre svega da čestitam basketašima i košarkašima na fenomenalnim uspesima, ne samo ove godine već kroz istoriju. Hvala im što su prihvatili da budem deo ovog slavlja i da se zajedno družimo večeras. Ovo je ostvarenje dečačkog sna za mene iz velikog razloga. Kao klinac bio sam tu u masi, slavio velike medalje sa šampionata košarkaša, vaterpolista, odbojkaša, velikih ljudi koji su nas predstavljali. Imao sam iskustvo da budem na ovom balkonu nekoliko puta, ali ovakav osećaj mi se više nikada neće desiti, sigurno. Stojim ovde pored velikih šampiona, velikih ljudi, prijatelja… Pričao sam sa njima, osetio sam slogu i zajedništvo. video sam momenat ljudskosti! Boriša… Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate,“ rekao je Novak i poveo navijanje!

Prethodno je za košarkaše Srbije upriličen prijem kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je izrazio svoju zahvalnost košarkašima koji su uspjeli da ujedine Srbiju.

„Orlovi“ su kasno noćas doputovali iz Manile, a sačekali su ih navijači koji su im skandirali „Šampioni“.

Srbija je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se igralo u tri azijske zemlje, poslije poraza od Njemačke u finalu u Manili.

Pešić: Igramo za Srbiju, ali pre svega za naš narod i navijače

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je večeras na prijemu za košarkašku reprezentaciju da ovaj tim igra za Srbiju, ali prije svega za narod i navijače koji ga podržavaju.

„Ono što smo mi videli, a vi niste, da su se pokidali ovi momci da stignemo ovde dokle smo stigli“, rekao je Pešić.  
Selektor je istakao da se ponosi svim igračima. 

“Gagi, mom velikom prijatelju hvala na svemu, trenerima i čitavom medicinskom stafu. To je bio jedan naporan put do ovog cilja koji smo ostvarili, a sad nas čekaju Olimpijske igre. Taj proces koji nas očekuje do OI biće mnogo teži nego što je bio ovaj do ove titule ili ti odlaska na OI. Sada su očekivanja definitivno veća“, rekao je Pešić.

On je naglasio da imaju dovoljno vremena, a najvažnije je da imaju podršku navijača. 

20230912202533 486116

„Ono što smo mi osetili tamo u Manili, a vi niste mogli da osetite i da vidite, to je jedno oduševljenje naših navijača. Možda nismo bili najbrojniji, ali verovatno najgasniji i to je dalo snagu, a istovremeno osetili smo narod odavde, putem medija i svega ostalog. To je u svlačionici pre i posle utakmice povećavalo motivaciju i posvećenost, i odgovornost igrača da znaju da iza tima stoje naši navijači. Mi igramo za Srbiju, ali pre svega za naš narod i navijače koji nas podržavaju i mi to osećamo“, naglasio je Pešić. 

Druga motivacija, kako je rekao, nije potrebna, već strpljenje i vreme, kao i podrška države koju već imaju. 

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović u ime ekipe poklonio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dres i loptu i zahvalio na organizovanom dočeku. 

„Hvala što ste nas dočekali, ovo je sjajna grupa i čast mi je bila kao kapitenu da predvodim te momke i zahvaljujem svima na tome. Samo mi znamo šta smo prošli, i to čini ovu ekipu posebnom i hvala vam svima što ste bili deo toga“, rekao je Bogdanović. 

Predsjednik Vučić zahvalio je prethodno na prijemu u Predsedništvu Srbije košarkašima koji su na Svetskom prvenstvu u Manili osvojili srebrnu medalju i rekao da su oni svojim primerom ujedinili čitavu zemlju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se