8.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Minić: Novi zakon ojačaće Lovački savez Srpske

Novi zakon o lovstvu u Republici Srpskoj ojačaće Lovački savez Srpske i učiniti ga bitnijim, izjavio je ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić.

On je naveo da lovci trebaju da budu ponosni na činjenicu da je na području Republike Srpske 23.400 lovaca i da se taj broj svake godine povećava.

Minić je novinarima u Dragalovcima u opštini Stanari, gdje je prisustvovao 22. kupu u lovnom streljaštvu Republike Srpske, rekao da su problemi sportsko-rekreacionih lovišta i Lovačkog udruženja Srpske isključivo interni i da su u pitanju samo neki ljudski antagonizmi.

Kada su u pitanju privredna lovišta, on ističe da se tu daje podrška privatnom kapitalu oko organizacije lova i svega onog što u šumskim gazdinstvima predstavlja minus u poslovanju, poput praćenja divljači, gazdovanja divljači, prihrane.

– Lovci nemaju nijednog razloga da budu zabrinuti jer će sva sportsko-rekreaciona lovačka udruženja imati lovišta – dodao je Minić.

On je rekao da će od „Šuma Srpske“ zatražiti izvještaj o tome koja su im neisplativa privredna lovišta, da bi se pravili ugovori da tu dođe privatni kapital, da bi imali luksuzna lovišta za one koji to mogu da priušte.

Prema njegovim riječima, trenutno postoji komercijalni lov i po sportsko-rekreacionim lovištima kada je u pitanju lov na fazana, zeca, srndaća.

– Ovo je jedan trend i odgovorno tvrdim da je Lovački savez Republike Srpske među prvima u regionu u svim ovim aktivnostima – dodao je Minić. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se