24.3 C
Zvornik
27. септембра 2023.

Kojić: Hapšenje je poruka – pet srpskih boraca za njemačkog turistu

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je Srni da današnje hapšenje pet lica srpske nacionalnosti zbog navodnih ratnih zločina 1995. godine predstavlja nastavak rata koji se vodi protiv Srba.

– Čim se muslimanska udruženja pobune protiv Suda, oni odmah ekspresno reaguju, dok se nama ubice smiju u lice, a s druge strane ne žele da reaguju na sve ono što mi pričamo i na šta im skrećemo pažnju – istakao je Kojić, komentarišući današnje hapšenje pet nekadašnjih pripadnika Vojske Republike Srpske koji su uhapšeni po nalogu Tužilaštva BiH.

Kojić je ocijenio da se ovo ne dešava slučajno, baš na dan kada Kristijan Šmit otkazuje posjetu Republici Srpskoj i da je ovo poruka – pet srpskih boraca za jednog njemačkog turistu.

– Sud BiH pitamo da li je moguće da su toliko podlegli pritisku čovjeka koji nema legitimitet? Da li je moguće da se i dalje ne procesuiraju ubice Srba iz Podrinja? Da li ih je sramota da su osudili samo četiri lica na 29 godina zatvora za sva zvjerstva učinjena nad srpskom nejači u Podrinju? – pita Kojić.

Kojić napominje da se za 3.267 srpskih života izriče kazna od ukupno 29 godina zatvora, da za bratunačka sela nije odgovarao niko, da je za Srebrenicu jedno lice kažnjeno na tri godine, dok je, sa druge strane, 45 Srba osuđeno na čak 650 godina robije.

– Gdje je tu pravda? Žele da sa ovih pet uhapšenih zaokruže broj na 50 osuđenih kako bi prekrojili istoriju – smatra Kojić.

Kojić ističe da je ovaj sud, koji je kasapnica za Srbe, do sada izrekao više od 2.300 godina robije Srbima, a ostalima nešto više od 450 godina i da to pokazuje da želi da Srbe biološki uništi, da dokrajči one koji su preživjeli muslimanske separatiste, ali i mudžahedine koji su činili stravične zločine.

– Svim demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske mora se pružiti apsolutna zaštita jer svaki borac koji je stvarao našu republiku je jednom nogom u zatvoru dok god ovaj Sud bude ovako radio i bude podanik zapadnih ambasada i turista koji žele i dalje rat u BiH – poručio je Kojić.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su danas pet lica na području Bileće, Šekovića, Vlasenice, Zvornika i Han Pijeska zbog sumnje da su počinila ratni zločin na području Vlasenice i Šekovića tokom 1995. godine, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Hapšenja su izvršena po nalogu Tužilaštva BiH.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
956PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se