15.9 C
Zvornik
26. септембра 2023.

Uspješna saradnja specijalista Bolnice Zvornik sa ortopedima UKC RS

Tokom jučerašnjeg dana obavljene su operacije ugradnje totalnih proteza koljena i kukova, a operacije su obavili specijalista ortopedije dr Nemanja Tomić iz Odjeljenja za ortopediju – Klinika za ortopediju Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske u saradnji sa specijalistom ortopedije JZU Bolnica Zvornik dr Dejanom Mišićem.

Saradnja sa izuzetnim dr Nemanjom Tomićem započeta je u februaru tekuće godine i tokom proteklih mjeseci kontinuirano se nastavlja.

Bitno je napomenuti da se za istu operaciju u drugim ustanovama i kliničkim centrima čeka i po nekoliko mjeseci, dok u bolnici Zvornik proces ide znatno brže.

Uspješno je izvedeno preko 30 operacija artroplastike koljena i kuka u našoj ustanovi, a svi pacijenti su zadovoljni i uspješno oporavljeni.

Nastavkom ove izuzetno značajne saradnje nastavlja se i usavršavanje ljekara iz naše ustanove, kako bi u budućnosti ovaj tip operacija mogli obavljati samostalno i time unaprijediti pružanje zdravstvenih usluga pacijentima regije Birač.

Za jučerašnje uspješno obavljene operacije zahvaljujemo se i dr Miletu Rakiću, načelniku Odjeljenja anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije, kao i našim anestetičarima i instrumentarkama koje su već dovoljno obučene za samostalno obavljanje svojih zadataka kod ovakvih operacija, saopštili su iz JZU Bolnica Zvornik.

Dr Nemanja Tomić od 2010. godine zaposlen u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, u Klinici za ortopediju i traumatologiju, prvo kao doktor medicine, a potom i kao doktor medicine specijalista nakon završene specijalizacije iz ortopedije sa traumatologijom. Usavršavao se se u Sloveniji, Austriji, te završavao mnogobrojne medicinske kurseve iz oblasti svog djelovanja. Završio je postdiplomske studije na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci, a trenutno piše doktorat na temu regenerativne ortopedije.Učesnik je na više od 30 stručnih i naučnih skupova u okruženju i inostranstvu. Zaposlen je kao asistent na Katedri za hirurgiju na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci.

Iz JZU Bolnica Zvornik se zahvaljuju dr Dejanu Mišiću, koji i pored izuzetno velikog broja obavljenih operacija i pregleda pronađe vremena za ovaj vid saradnje čime se značajno podiže nivo pružanja zdravstvene zaštite u JZU Bolnica Zvornik.

Ugradnja totalne proteze koljena (artroplastike koljena) postupak je zamjene oštećenih dijelova koljena ili kukova umjetnim implantatima. Indicirana je uglavnom kako bi se uklonila bol i povećao opseg pokreta u koljenu ili kukovima kod pacijenata.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
956PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se