25.9 C
Zvornik
29. април 2024.

Srbi ispali iz kombinacije? U crnogorsku vladu ulaze Bošnjaci

Bošnjačka stranke (BS) će biti dio vlade, mandatara Milojka Spajića, odlučio je Glavni odbor te partije u Crnoj Gori, nakon što ih je Spajić obavjestio da u vladu neće pozvati koaliciju „Za budućnost Crne Gore“ Andrije Mandića i Milana Kneževića, što je bio njihov uslov za saradnju.

Ponuda za ulazak u vladu bi značila da Bošnjačka stranka ima najmanje četiri resora u budućoj izvršnoj vlasti, prenosi RTCG, ali napominje da ta informacija još nije potvrđena.

Navode i da BS neće saopštiti koji su resori ponuđeni jer je takav dogovor sa mandatarom Milojkom Spajićem.

Portal crnogorskog Javnog servisa navodi i da je, prema njihovim saznanjima, na sednici Glavnog odbora BS saopšteno da koalicija „Za budućnost Crne Gore“ zasad nije u igri kada je u pitanju formiranje 44. vlade.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je na sjednici rekao da ih je mandatar Milojko Spajić obavjestio da koalaciju Mandića i Kneževića neće pozvati u vladu.

Podsjetimo, predstavnici Bošnjačke stranke su na sastanku kod mandatara Milojka Spajića saopštili da ne mogu biti dio nove vlade Crne Gore, ako u njoj bude koalicija „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG).

Lider DNP-a Milan Knežević je ranije saopštio da koalicija „Za budućnost Crne Gore“ dosad nije dobila zvaničnu i konačnu ponudu za ulazak u vladu od strane mandatara Milojka Spajića.

Izvorrt.rs

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se