18.1 C
Zvornik
09. мај 2024.

Slikarskom radionicom „Paleta“ Ljetnim bazarom počelo Zvorničko ljeto, večeras svečano otvaranje

Slikarskom radionicom „Paleta“ u Zvorniku je danas počela 22. po redu tradicionalna manifestacija „Zvorničko ljeto 23“.

Rukovodilac Slikarske radionice „Paleta“ Jovo Lalić rekao je novinarima da je u okviru „Zvorničkog ljeta“ počela sa radom likovna kolonija u kojoj će stvarati 14 učenika narednih pet dana.

On je dodao da bi učesnici ove likovne kolonije trebalo da naslikaju najmanje po jedan rad.

„Uglavnom radimo kombinovane tehnike i akrilik na platnu sa slobodnim izborom tema“, rekao je Lalić i izrazio žaljenje što se ova slikarska radionica održava u ateljeu zbog kiše, a ne na platou ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke, kako je bilo planirano.

Srn2023 8 2 115894 1

Ističući da slikarska kolonija svojim stvaralaštom nastoji da održi kulturnu vertikalu, kao okosnicu kulturnih dešavanja u Zvorniku, Lalić je rekao da ova kolonija stvara tokom cijele godine, dok učestvovanjem na „Zvorničkom ljetu“ nastoji da da puni doprinos ovoj duhovnoj, kulturnoj, muzičkoj i sportskoj manifestaciji.

On je dodao da je Slikarska radionica „Paleta“ učestvovala na Internacionalnim festivalu animiranog filma u Nišu, te najavio njeno učešće u avgustu na Velikoj kolniji u Paliću.

U okviru „Zvorničkog ljeta“ danas će na glavnoj gradskoj ulici biti otvoren izložbeno-prodajni LJetni bazar koji će trajati do utorka, 8. avgusta, kada se zatvara ova manifestacija.

Prema programu, večeras će na gradskoj plaži gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović zvanično otvoriti „Zvorničko ljeto“, nakon čega će Sergej Ćetković održati koncert.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se