17 C
Zvornik
27. април 2024.

Nakon 10 godina ponovo kreće „Ženska škola malog fudbala“

U Srebrenici će od 1. septembra do 1. novembra biti organizovana „Ženska škola malog fudbala“, koju će voditi licencirani međunarodni trener fudbala LJiljana Stjepanović iz ovog mjesta.

„Ženska škola malog fudbala“ biće organizovana na terenima srebreničkog Fudbalskog kluba /FK/ „Guber“ tri puta sedmično u poslijepodnevnim terminima.

Poziv za pohađanje ove škole upućen je svim pripadnicama ljepšeg pola da se uključe i da kroz savladavanje osnova fudbala, treninge i utakmice uče i usavršavaju ovu igru.

„Ovom prilikom pozivamo sve djevojke, djevojčice, žene, ko god želi da učestvuje, da se prijave i dođu da zajedno savladamo tehnike, da se družimo, treniramo, i dobro zabavimo“, rekla je Srni trener i organizator ove škole LJiljana Stjepanović.

Srn2023 8 2 1222500 1

Ona je istakla da je kao učenica učestvovala u prvoj „Ženskoj školi malog fudbala“ organizovanoj 2013. godine u Srebrenici.

„Bavim se ovim predivnim sportom od šeste godine i poprilično je duga i jaka veza između malog fudbala i mene. Projekat Ženska škola malog fudbala u Srebrenici 2013. godine zaista je privukao pažnju. Odziv je bio veliki, oko 30 djevojčica. Mislim da ovaj sport može da zaživi u Srebrenici, s obzirom na to da fudbalski klub ima dugu i prepoznatljivu tradiciju“, istakla je Stjepanovićeva.

Ona je ovim projektom povezala sportske institucije Vojvodine i BiH s ciljem afirmacije sporta, a posebno fudbala među ženama.

Srn2023 8 2 1222500 0

Podršku organizovanju ove škole obezbijedili su Sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost i Olimpijski komitet Autonomne Pokrajine Vojvodine, Olimpijski komitet BiH, opština Srebrenica, srebrenički FK „Guber“ i FK GDM iz Novog Sada, u kojem Stjepanovićeva radi kao trener.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se