20.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Raspirivanje nacionalnih tenzija se nastavlja, ratna zastava takozvane „Armije bh“ vijori se kroz centar Zvornika

ZVORNIK – Taman kad Zvorničani pomisle da su međunacionalne tenzije iza njih i da svi možemo da nastavimo mirno da živimo, neko odluči provokacijom da izaziva sugrađane.

Na snimku objavljenom prije par dana na video servisu Tik-tok vidi se kolona vozila sa istaknutim zastava Bosne i Hercegovine i ratnom zastavom takozvane „Armije bh“, takođe na videu je istaknuta očigledna provocirajuća poruka.

Kolona vozila, kako se vidi na snimku, kreće se ulicom iz pravca Srpske varoši prema centru grada Zvornika i dalje prema kružnom toku, pa ulicom dalje prema fontani.

Nisu poznati učesnici ove kolone, niti nam je poznato još da li Policijska uprava Zvornik ima neka saznanja o ovom videu.

Podsjećamo, policija je u Doboju prije par dana sankcionisala lice za koje je utvrđeno da je na vozilu istaklo zastavu koja je zabranjena odlukom Ustavnog suda BiH od 2007. godine.

Dobojska policija je oko 16.30 časova zaprimila prijavu da se u Doboju u koloni vozila kreće vozilo sa istaknutom ratnom zastavom takozvane „Armije bh“, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz dobojske uprave navode da je ovo lice sankcionisano po članu sedam Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se