15.9 C
Zvornik
10. мај 2024.

Milica Dragičević – dijete zvorničke košarke i sportistkinja u usponu

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović organizovao je prijem za Milicu Dragičević, mladu košarkašicu iz Zvornika, koja je nedavno kao članica U16 reprezentacije Srbije igrala na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Prema riječima gradonačelnika Ivanovića Zvornik je grad u kome je sve više sportskih talenata, a Milica je jedan od njih. Ujedno ovo je dokaz da se sa mladima dobro radi i da ne izostaje podrška grada.

„Danas imamo čast da ugostimo jednu od najboljih sportistkinja grada Zvornika, našu Milicu Dragičević, košarkašicu, koja je svoje prve sportske korake napravila u košarkaškom klubu Zvornik basket, a nastavila u KK Banovići. Ove godine igrala je za reprezentaciju Srbije od 16 godina. To su sve argumenti i činjenice, koji govore o kakvom sportisti se radi. Našoj Milici želim svu sreću i uspjeh u karijeri. Nadamo se da će je povrede zaobići, a za njene rezultate ne brinemo. Ona će ih sigurno postići. I još jednom velika zahvalnost za sve ovo što je do sad postigla u svojoj karijeri, a to je da je pored uspjeha koji je ostvarila, promovisala i sport, žensku košarku, a i svoj grad Zvornik,“ istakao je gradonačelnik Ivanović u svom obraćanju Milici.

Milica Dragičević ima 16 godina i učestvovala je na Evropskom prvenstvu u košarci, koje je nedavno održano u Turskoj.

„Svoje prve košarkaške korake sam napravila u Zvornik basketu, a onda sam prešla u Ženski košarkaški klub Banovići, gdje sam nastavila svoj dalji razvoj. Ovo ljeto sam nastupala za reprezentaciju Srbije, i za mene je to bio veliki uspjeh, a ujedno i kruna mog dosadašnjeg rada. Željela bih ovom prilikom da se zahvalim svima na podršci, a posebno mojim roditeljima, Gradu Zvorniku i trenerima u Banovićima,“ rekla je Milica Dragičević.

Dragičevićeva je istakla da joj je cilj da nastavi ovim tempom i napravi još iskoraka u svojoj sportskoj karijeri. Grad Zvornik kroz različite programe finansira odlaske sportista na takmičenja, podržava turnire i unapređuje sportsku infrastrukturu u kontinuitetu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se