25.4 C
Zvornik
20. мај 2024.

Hapšenja na graničnim prelazima: U Šepku uhapšen muškarac po potjernici

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su na graničnim prelazima 13 osoba.

Na graničnom prelazu Karakaj pripadnici Granične policije su danas uhapsili muškarca čiji su inicijali Z.P. /60/, jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Uhapšeni je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Na graničnom prelazu Šepak u srijedu, 16. avgusta, uhapšen je muškarac čiji su inicijali M.Š. /35/, za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet oružja i municije. Uhapšeni je predat službenicima MUP-a Srpske.

Na sarajevskom aerodromu juče je na letu iz Berlina uhapšen M.S. /35/ koga potražuje Opštinski sud u Orašju zbog krivičnih djela teška tjelesna povreda i laka tjelesna povreda. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na aerodromu Sarajevo uhapšen je i muškarac čiji su inicijali M.H. /53/ jer je utvrđeno da ga potražuju Opštinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora i Policijska uprava Tuzla zbog krivičnog djela lažno predstavljanje.

M.H. je na aerodrom Sarajevo stigao letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Pripadnici Granične policije su u utorak, 15. avgusta, na sarajevskom aerodromu na letu iz Beča uhapsili lice V.D. /36/ za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela utaja. On je predat službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice Granične policije Aerodrom Sarajevo su 11. avgusta uhapsili lice M.K. /30/ jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti. Državljanin BiH je stigao letom iz Štutgarta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na prelazu Rača su juče pripadnici Granične policije uhapsili lice čiji su inicijali Z.I. /30/, državljanina Švedske, za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela prevara. Predat je službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice Granične policije Izačić su 14. avgusta uhapsili državljanina BiH N.V. /29/ jer ga potražuje Opštinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela nasilje u porodici.
Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Na graničnom prelazu Zupci 14. avgusta uhapšen je muškarac čiji su inicijali H.B. /31/ koga potražuje Opštinski sud u Jajcu zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Predat je službenicima Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Na prelazu Klobuk 12. avgusta prilikom izlaska iz BiH uhapšeno je lice inicijala P.O. /55/, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Lice je predato službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Pripadnici Jedinice Granične policije Gradiška 13. avgusta su uhapsili lice A.I. /54/, koga potražuje Opštinski sud u Orašju zbog krivičnog djela pronevjera u službi.

Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Gradina i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Na aerodromu Tuzla, 13. avgusta, na letu iz Dortmunda uhapšen je muškarac inicijala Z.S. /44/, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Granične policije su 13. avgusta na graničnom prelazu Orašje uhapsili ženu čiji su inicijali S.Ć. /37/ za kojom je Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i davanje mita. Predata je službenicima Policijske stanice Zvornik.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se