23.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Dvojac opljačkao čuvenu zlataru u Parizu, odnijeli nakit od 15 miliona

Zlatara Piaget, koja se nalazi u ulici Rue de la Paix u 2. arondismanu Pariza, bila je poprište spektakularne pljačke u utorka oko podneva, saznaje francuski BFMTV iz policijskog izvora. Način na koji je ova pljačka izvršena podseća na neke prthodne koju su izvršili pripadnici takozvane „Pink Panter“ grupe koja dolazi iz više zemalja sa Balkana.

Oko 13 časova, jedan par je ušao u radnju, osujetivši budnost pripadnika obezbeđenja. Muškarac je zatim izvukao pištolj sa prigušivačem i naterao osoblje da legne u zadnji deo radnje, dok je žena uvela drugog muškarca pre nego što je izašla. Podsećamo da su juvelirnice u Parizu zaštićene sistemom „zatvorenih vrata“. Vrata se naime mogu samo otvoriti iznutra.

Šteta od nekoliko miliona evra

Međutim, tokom pljačke niko nije povređen. Počinioci ove oružane pljačke su potom peške pobegli, a dvojica muškaraca su ukrali satove.

Iznos štete trenutno se procenjuje na između 10 i 15 miliona evra u slučaju preprodaje ukradene robe, saopštilo je parisko tužilaštvo. Otvorena je istraga prema počiniocima oružane pljačke koji se terete da su je počinili u organizovanoj bandi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se