25.9 C
Zvornik
28. април 2024.

U srijedu počinje 22. Zvorničko ljeto

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović najavio je da će u srijedu, 2. avgusta, početi 22. Zvorničko ljeto koje će trajati do 8. avgusta.

„I ove godine smo pripremili bogat repertoar i to svakog dana. U petak, 4. avgusta, na preporuku Vlade Republike Srpske odlučili smo da ne bude koncerta na gradskoj plaži jer se tog dana obilježava Dan sjećanja na Srbe stradale u akciji Oluja. Preostalih šest dana koncerti različitih muzičkih žanrova uveseljavaće Zvorničane i goste. Zbog najavljenih gužvi tokom koncerata Sergeja Ćetkovića, Dragane Mirković i Breskvice pripremili smo parking lokacije i biće organizovan prevoz autobusima do grada o čemu će građani na vrijeme biti informisani.“

IMG 0147

Gradonačelnik je rekao da će Drinska regata „Drina je samo jedna” u saradnji sa gradom Loznicom i opštinom Mali Zvornik biti održana u subotu, 5. avgusta, te da svi zainteresovani mogu učestvovati. Kao i prethodnih godina start je sa obje obale rijeke Drine u 10:00 sati, a cilj je u Šepku, odnosno na Žićinoj plaži.

„Slava grada Sveta Petka Trnova obilježava se u utorak, 8. avgusta, i tog dana u 9:00 časova na Đurđev gradu biće služena Sveta liturgija i obilježena slava Crkve Svete Petke Trnove. Večernja služba je u 17:00 časova u Hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja. Svečana litija koju će i ove godine predvoditi vladika Fotije proći će kroz grad u 17:30 časova, biće služen pomen poginulim borcima kod centralnog spomen obilježja, nakon čega će na platou ispred Kasine biti slomljen slavski kolač. Koristim ovu priliku da pozovem sve građane da učestvuju u litiji i da zajedno proslavimo zaštitnicu grada Zvornika.“

IMG 0182

Gradonačelnik Ivanović je istakao da, zahvaljujući društvenoj odgovornosti naših kompanija i privrednika, Gradska uprava lakše organizuje ovako velike događaje. On im se zahvalio, te naglasio da su generalni sponzori Alumina i Mtel, ali da ništa manje nisu učinili i Zo-Ži, Drina osiguranje, Studen prom, Trio Tršić.

IMG 0202

Prvi čovjek Zvornika pozvao je sugrađane i goste iz drugih gradova da od 2. do 8. avgusta proprate sadržaje koji su pripremljeni u okviru tradicionalne zvorničke manifestacije.

Šef Kabineta gradonačelnika Dragana Milošević napomenula je da je Zvorničko ljeto naša najveća i najznačajnija manifestacija koju sa radošću nazivamo i ljeto koje traje, te da se po programskim sadržajima može uvrstiti među najveće i najznačajnije manifestacije u regionu. „Potrudili smo se da program učinimo interesantnim za sve sugrađane, kao i za posjetioce koji dolaze ne samo iz susjedne države Srbije, nego i iz inostranstva i svi sadržaji su besplatni.

IMG 0180

Na velikoj bini na gradskoj plaži biće održano šest koncerata. Zvorničko ljeto otvorama 2. avgusta u 21:00 čas koncertom Sergeja Ćetkovića. Sledećeg dana nastupiće Hari Varešanović, a potom 5. avgusta Dragana Mirković. Sledećeg dana di džej izvođači prirediće Balkan šou, a u ponedeljak, 7. avgusta, nastupiće Breskvica. Manifestaciju zatvaramo koncertom grupe „Kerber“ 8. avgusta. Očekujemo veliku posjećenost, možda čak i najveću i u skladu sa tim smo tokom tri velika koncerta, Ćetkovićevog, Mirkovćeve i Breskvice, pripremili dodatne parking prostore kod Binga, Europetrola, bivšeg Intereksa, i u grada u Sokolskom igralištu, na nekim gradskim platoima, kao i na dijelu gradske plaže.“

Miloševićeva je istakla da će u nedelju, 6. avgusta, u 11:00 časova na platou ispred Kasine biti organizovan i Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“, dok će se na gradskoj plaži u 8:00 časova u okviru Zvorničkog kotlića takmičiti ekipe ribolovaca u pripremanju riblje čorbe, a lovačko udruženje spremiće lovački gulaš. U ponedeljak, 7. avgusta, na platou ispred Kasine biće održano Guslarsko veče, a nastupiće i kulturno umjetničko društvo. Slikarska kolonija „Paleta“ biće od 2. do 5. avgusta od 10:00 časova na platou ispred Kasine.

Turistička organizacija grada Zvornika i ove godine je spremila niz sadržaja, rekla je direktorica Ivana Đokić Milanović.

IMG 0163

„Od 2020. godine imamo svih sedam dana LJetnji bazar gdje Zvorničani mogu da predstave sve ono što stvaraju, a to je prilika i da ostvare dodatni prihod. U petak, 4. avgusta, imamo tradicionalni susret na mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića „LJudi i mostovi“. Ideja ove manifestacije koja traje od 2010. godine jeste da se rukovodstva dva grada Zvornika i Malog Zvornika susretnu na mostu i tada se promovišu naše kulturne i istorijske vrijednosti. Ove godine smo otišli korak dalje jer smo sadržaj obogatili turističkom šetnjom „Stopama kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića“ gdje će u 9:00 časova polazak biti ispred Hrama Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, a ideja je da turističke grupe krenu i iz Zvornika i iz Malog Zvornika, jer je to objedinjena turistička ponuda. Sa zadovoljstvom najavljujem i sadržaj za najmlađe, a to je nastup „Avantura animatora“ sa početkom u 19:30 časova na platou ispred Kasine, dok će od 21:00 čas, odnosno od 22:30 časova na gradskoj plaži biti ljetnji bioskop sa filmovima „Rubi Gilman – morsko čudovište“ i „Nemoguća misija 7 – odmazda“ prvi deo. U Turističkoj organizaciji možemo da budemo vrlo zadovoljni jer je to jedan novi, atraktivan sadržaj pored rijeke Drine gdje će svi posjetioci imati priliku da u prelijepom ambijentu uživaju u bioskopu na otvorenom. Turistički info centar će biti otvoren do 22:00 časa i sve informacije vezano i za program manifestacije, kao i za destinaciju Zvornik tu će se moći dobiti. Svi ovi sadržaji koji su dio Zvorničkog ljeta su nešto što obogaćuje turističku ponudu grada i nadamo se, poučeni iskustvom iz prethodnih godina, da će se u ovom periodu tražiti krevet više.“

IMG 0197

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se