30.4 C
Zvornik
21. септембра 2023.

U srijedu počinje 22. Zvorničko ljeto

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović najavio je da će u srijedu, 2. avgusta, početi 22. Zvorničko ljeto koje će trajati do 8. avgusta.

„I ove godine smo pripremili bogat repertoar i to svakog dana. U petak, 4. avgusta, na preporuku Vlade Republike Srpske odlučili smo da ne bude koncerta na gradskoj plaži jer se tog dana obilježava Dan sjećanja na Srbe stradale u akciji Oluja. Preostalih šest dana koncerti različitih muzičkih žanrova uveseljavaće Zvorničane i goste. Zbog najavljenih gužvi tokom koncerata Sergeja Ćetkovića, Dragane Mirković i Breskvice pripremili smo parking lokacije i biće organizovan prevoz autobusima do grada o čemu će građani na vrijeme biti informisani.“

Gradonačelnik je rekao da će Drinska regata „Drina je samo jedna” u saradnji sa gradom Loznicom i opštinom Mali Zvornik biti održana u subotu, 5. avgusta, te da svi zainteresovani mogu učestvovati. Kao i prethodnih godina start je sa obje obale rijeke Drine u 10:00 sati, a cilj je u Šepku, odnosno na Žićinoj plaži.

„Slava grada Sveta Petka Trnova obilježava se u utorak, 8. avgusta, i tog dana u 9:00 časova na Đurđev gradu biće služena Sveta liturgija i obilježena slava Crkve Svete Petke Trnove. Večernja služba je u 17:00 časova u Hramu Rođenja Svetog Jovana Krstitelja. Svečana litija koju će i ove godine predvoditi vladika Fotije proći će kroz grad u 17:30 časova, biće služen pomen poginulim borcima kod centralnog spomen obilježja, nakon čega će na platou ispred Kasine biti slomljen slavski kolač. Koristim ovu priliku da pozovem sve građane da učestvuju u litiji i da zajedno proslavimo zaštitnicu grada Zvornika.“

Gradonačelnik Ivanović je istakao da, zahvaljujući društvenoj odgovornosti naših kompanija i privrednika, Gradska uprava lakše organizuje ovako velike događaje. On im se zahvalio, te naglasio da su generalni sponzori Alumina i Mtel, ali da ništa manje nisu učinili i Zo-Ži, Drina osiguranje, Studen prom, Trio Tršić.

Prvi čovjek Zvornika pozvao je sugrađane i goste iz drugih gradova da od 2. do 8. avgusta proprate sadržaje koji su pripremljeni u okviru tradicionalne zvorničke manifestacije.

Šef Kabineta gradonačelnika Dragana Milošević napomenula je da je Zvorničko ljeto naša najveća i najznačajnija manifestacija koju sa radošću nazivamo i ljeto koje traje, te da se po programskim sadržajima može uvrstiti među najveće i najznačajnije manifestacije u regionu. „Potrudili smo se da program učinimo interesantnim za sve sugrađane, kao i za posjetioce koji dolaze ne samo iz susjedne države Srbije, nego i iz inostranstva i svi sadržaji su besplatni.

Na velikoj bini na gradskoj plaži biće održano šest koncerata. Zvorničko ljeto otvorama 2. avgusta u 21:00 čas koncertom Sergeja Ćetkovića. Sledećeg dana nastupiće Hari Varešanović, a potom 5. avgusta Dragana Mirković. Sledećeg dana di džej izvođači prirediće Balkan šou, a u ponedeljak, 7. avgusta, nastupiće Breskvica. Manifestaciju zatvaramo koncertom grupe „Kerber“ 8. avgusta. Očekujemo veliku posjećenost, možda čak i najveću i u skladu sa tim smo tokom tri velika koncerta, Ćetkovićevog, Mirkovćeve i Breskvice, pripremili dodatne parking prostore kod Binga, Europetrola, bivšeg Intereksa, i u grada u Sokolskom igralištu, na nekim gradskim platoima, kao i na dijelu gradske plaže.“

Miloševićeva je istakla da će u nedelju, 6. avgusta, u 11:00 časova na platou ispred Kasine biti organizovan i Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“, dok će se na gradskoj plaži u 8:00 časova u okviru Zvorničkog kotlića takmičiti ekipe ribolovaca u pripremanju riblje čorbe, a lovačko udruženje spremiće lovački gulaš. U ponedeljak, 7. avgusta, na platou ispred Kasine biće održano Guslarsko veče, a nastupiće i kulturno umjetničko društvo. Slikarska kolonija „Paleta“ biće od 2. do 5. avgusta od 10:00 časova na platou ispred Kasine.

Turistička organizacija grada Zvornika i ove godine je spremila niz sadržaja, rekla je direktorica Ivana Đokić Milanović.

„Od 2020. godine imamo svih sedam dana LJetnji bazar gdje Zvorničani mogu da predstave sve ono što stvaraju, a to je prilika i da ostvare dodatni prihod. U petak, 4. avgusta, imamo tradicionalni susret na mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića „LJudi i mostovi“. Ideja ove manifestacije koja traje od 2010. godine jeste da se rukovodstva dva grada Zvornika i Malog Zvornika susretnu na mostu i tada se promovišu naše kulturne i istorijske vrijednosti. Ove godine smo otišli korak dalje jer smo sadržaj obogatili turističkom šetnjom „Stopama kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića“ gdje će u 9:00 časova polazak biti ispred Hrama Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, a ideja je da turističke grupe krenu i iz Zvornika i iz Malog Zvornika, jer je to objedinjena turistička ponuda. Sa zadovoljstvom najavljujem i sadržaj za najmlađe, a to je nastup „Avantura animatora“ sa početkom u 19:30 časova na platou ispred Kasine, dok će od 21:00 čas, odnosno od 22:30 časova na gradskoj plaži biti ljetnji bioskop sa filmovima „Rubi Gilman – morsko čudovište“ i „Nemoguća misija 7 – odmazda“ prvi deo. U Turističkoj organizaciji možemo da budemo vrlo zadovoljni jer je to jedan novi, atraktivan sadržaj pored rijeke Drine gdje će svi posjetioci imati priliku da u prelijepom ambijentu uživaju u bioskopu na otvorenom. Turistički info centar će biti otvoren do 22:00 časa i sve informacije vezano i za program manifestacije, kao i za destinaciju Zvornik tu će se moći dobiti. Svi ovi sadržaji koji su dio Zvorničkog ljeta su nešto što obogaćuje turističku ponudu grada i nadamo se, poučeni iskustvom iz prethodnih godina, da će se u ovom periodu tražiti krevet više.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
957PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se