20.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Stopirana izgradnja ski-centra „Igrišta“

Olimpijski centar „Jahorina“ saopštio je da su stopirani svi radovi na izgradnji ski-centra „Igrišta“ zbog neriješenih pitanja između opštine Vlasenica i lokalnog stanovništva, te izrazili nadu da će zajedno sa lokalnom administracijom pronaći održivo rješenje kako bi bila nastavljena realizacija ovog važnog projekta.

U saopštenju se navodi da je OC „Jahorina“, kao odgovorna kompanija koja želi da unaprijedi lokalnu zajednicu, učinila sve kako bi bili riješeni problemi između opštine Vlasenica, koja je bila zadužena za rješavanje pitanja o trasi i imovini sa mještanima sela Gornji Zalukovik i nezadovoljnog stanovništva ali, uprkos naporima, dogovor nije postignut.

„To nas je primoralo da obustavimo radove“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da je Vlada Republike Srpske izdvojila 50 miliona KM i opredijelila ih za izgradnju ski-centra „Igrišta“ sa primarnim ciljem razvoja tog kraja i tako otvorila nove mogućnosti za zapošljavanje lokalnog stanovništva.

„Plan je bio da ovaj ambiciozni projekat započne sa radom ove sezone, ali nažalost, zbog blokade od mještana sela Gornji Zalukovik, ovaj plan je doveden u pitanje“, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da bi izgradnja ski-centra „Igrišta“ donijela brojne pogodnosti za razvoj cijele Republike Srpske, a primjer za to je uspješno razvijena planina Jahorina, koja je postala poznata i cijenjena turistička destinacija, privlačeći hiljade posjetilaca svake godine.

Iz Olimpijskog centra dodaju da je procjena da bi izgradnjom ski-centra bilo zaposleno više od 2.000 ljudi, što bi pružilo znatnu podršku ekonomskom rastu opštine Vlasenica, i ta investicija dala bi novi zamah cjelokupnoj privredi ovog područja, stvarajući sinergiju koja bi imala dugoročne benefite za sve.

„Ovu odluku nismo donijeli olako i svjesni smo njenih mogućih posljedica po sve nas. Ipak, nadamo se da ćemo zajedno sa lokalnom administracijom pronaći održivo rješenje kako bismo nastavili sa realizacijom ovog važnog projekta za našu regiju“, navodi se u saopštenju.

Iz OC „Jahorina“ napominju da je svaki dan sa povoljnim vremenskim uslovima izuzetno značajan za izgradnju ski-centra, a kako se bliži zimska sezona blokada zbog neriješenih pitanja postaje sve više zabrinjavajuća.

„Naši izvođači radova osam dana ne mogu da nastave radove i samo zbog toga smo donijeli odluku o obustavljanju radova. Ova situacija ne utiče samo na Olimpijski centar, već i na opštinu Vlasenica i cjelokupno stanovništvo ove regije“, poručuju iz Olimpijskog centra.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se