15.9 C
Zvornik
26. септембра 2023.

Srpska dobija zakon o proizvodnji naoružanja i vojne opreme

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Nacrt zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme u Republici Srpskoj, s ciljem unapređenja i razvoja oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme i očuvanja entitetskih nadležnosti u ovoj oblasti.

Ovo je saopšteno nakon sjednice Vlade Republike Srpske, priliko čega su istakli da oblast proizvodnje naoružanja i vojne opreme do sada nije bila normativno uređena.

Dodali su da se ovim zakonom po prvi put uspostavlja sveobuhvatni i kvalitetni pravni okvir u ovoj oblasti i proizvodnja naoružanja i vojne opreme uređuje kao djelatnost od strateškog interesa.

“Imajući u vidu da se radi o specifičnoj vrsti proizvodnje, Zakonom se propisuju uslovi za pribavljanja saglasnosti za proizvodnju naoružanja i vojne opreme, prava i obaveze proizvođača, mjere bezbjednosti i zaštite u proizvodnji naoružanja i vojne opreme, nadzor nad privrednim društvima koja posluju u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme, kao i druga pitanja od značaja za ovu oblast”, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
956PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se