12 C
Zvornik
29. април 2024.

Čizkejk na štapiću, neodoljiva kombinacija sladoleda i kolača

Čizkejk je jedan od najomiljenijih kolača ljubitelja poslastica, a njegova hladna verzija na štapiću idealna je za ljeto.

Iako nije novost, čizkejk na štapiću ovog je ljeta zavladao društvenim mrežama, a osim što se jednostavno priprema, on je i fotogeničan, pa ne čudi što je ponovo postao gastro-trend.

Ova kombinacija savršena poslastica za najmlađe i odličan izbor za dječija slavlja!

Sastojci:

250 g mljevenog keksa

550 g krem sira

90 g rastopljenog margarina

250 ml slatke pavlake

90 g šećera u prahu

dvije kašičice ekstrakta vanilije

razni dodaci (keks, voće, čokolada)

otopljena čokolada po vašem izboru (tamna, bijela ili rubi)      

Priprema:

Obložite kalup papirom za pečenje ili ga premažite omekšalim margarinom. U njega utisnite smjesu koju ste dobili od mljevenog keksa i margarina. Smjesu utiskujte u kalup dok se ne stvori ujednačen sloj, a zatim kalup stavite u zamrzivač na oko sat vremena. Zatim pomiješajte krem sir, slatku pavlaku, ekstrakt vanilije i šećer u prahu, te i ovu smjesu izlijte u kalup i opet ga vratite u zamrzivač na sat vremena. Nakon što se potpuno stvrdne, narežite čizkejk na trouglove i u svaki zabodite drveni štapić za sladoled, te dobijene komade stavite u frižider. Otopite čokoladu koju ste izabrali, izvadite kriške i svaku umočite u željenu boju čokolade i ukrasite ih dodacima. Vratite u frižider i imate spreman osvježavajući ljetni desert.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se