8.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Gradonačelnik uručio nagrade najboljim osnovcima i srednjoškolcima

Juče je u velikoj sali Gradske uprave grada Zvornika organizovan prijem za vukovce zvorničkih osnovnih škola i učenike osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili nagrade na takmičenjima iz nauke, sporta i umjetnosti u prethodnoj školskoj godini. Ukupno 27 učenika osnovnih škola nosioci su Vukove diplome.

Irena Spasojević, učenica generacije OŠ „Sveti Sava“ osim što je nosilac Vukove diplome osvojila je i brojne nagrade iz matematike, fizike, srpskog jezika i vjeronauke.

„Bilo je trenutaka kada je stvarno bilo teško, ali uz mnogo truda i volje sve je bilo dostižno. Za sva takmičenja morali smo dodatno da radimo zajedno sa našim mentorima,“ rekla je Irena.

Njene vršnjakinje Mia Lazić iz iste škole i Marina Živanović iz Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Drinjače su istakle da je bilo potrebno samo raditi i učiti u kontinuitetu i rezultat je bio neizbježan. Rekle su da će im dobar rezultat is osnovne škole pomoći pri upisu u željenu srednju školu.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović pozdravio je oko 150 učenika koji su osvojili nagrade na regionalnim i republičkim takmičenjima.

„Velika mi je čast biti danas ovdje pred svim ovim đacima i njihovim nastavnicima i biti njihov gradonačelnik. Tokom školske godine pokazivali su svoje znanje i umijeće i na najljepši način nosili ime našeg grada. Želim im da u nastavku školovanja ostvare najbolje rezultate, da nauče mnogo toga što će im koristiti u životu i da stečeno znanje upotrijebe za stvaranje boljih uslova za život svih nas. Mnogi od njih su danas na prekretnici, jer biraju srednje škole koje će upisati, a to je težak zadatak. Želim im da njihov izbor bude najbolji, da budu i dalje ponos svojih roditelja, nastavnika, ali i našeg grada,“ rekao je gradonačelnik.

Na današnjem prijemu nagrađeno je 27 vukovaca osnovnih škola, sedam učenika iz srednjih škola, 24 učenika Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“, te više od 70 učenika, koji su osvojili nagrade na takmičenjima iz nauke, sporta i umjetnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se