25.4 C
Zvornik
21. септембра 2023.

Zvornički Crveni Krst uručio bebi pakete u porodilištu Bolnice

Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik danas je, povodom Svjetskog dana Crvenog krsta i Nedelje Crvenog krsta uručila šest paketa za bebe rođene u porodilištu zvorničke Bolnice.

Sekretar zvorničke organizacije Dana Mićić istakla je da se ova Nedelja obilježava od 8. do 15. maja, te da je ovogodišnji slogan „Živimo misiju humanosti“.

„Kao dobrodošlicu bebama pripremili smo i čestitke, ali i članske knjižice Crvenog krsta, tako da su naši novorođeni sugrađani ujedno i naši najmlađi članovi. Pored ove aktivnosti u ovoj sedmici planirana je posjeta Dječijem vrtiću „Naša radost“ gdje ćemo uručiti prigodne poklone, takođe i članske knjižice, a prikazaćemo i edukativni animirani film „Pomoćko.“

U školama posredstvom aktivista i volontera dijeliće se promotivni informativni materijal i vršiti prodaja markica, dok će nastavnici održati čas o istorijatu i aktivnostima Crvenog krsta.

„Biće podijeljeno i 15 prehrambenih paketa socijalno ugroženom stanovništvu, koje je, kao i bebi pakete i ostalo što dijelimo u Nedelji Crvenog krsta obezbijedio Crveni krst Republike Srpske“ – rekla je Mićićeva.

Ona je istakla i da je u školama od 18. aprila do početka maja bio otvoren Literarni i Likovni konkurs na temu „Živimo misiju humanosti“. Prvoplasirane na opštinskom, odnosno regionalnom nivou ocijeniće Republički Crveni krst i najbolje nagraditi novčanim nagradama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
957PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se