19.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Zvornički Crveni Krst uručio bebi pakete u porodilištu Bolnice

Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik danas je, povodom Svjetskog dana Crvenog krsta i Nedelje Crvenog krsta uručila šest paketa za bebe rođene u porodilištu zvorničke Bolnice.

Sekretar zvorničke organizacije Dana Mićić istakla je da se ova Nedelja obilježava od 8. do 15. maja, te da je ovogodišnji slogan „Živimo misiju humanosti“.

2 1 1

„Kao dobrodošlicu bebama pripremili smo i čestitke, ali i članske knjižice Crvenog krsta, tako da su naši novorođeni sugrađani ujedno i naši najmlađi članovi. Pored ove aktivnosti u ovoj sedmici planirana je posjeta Dječijem vrtiću „Naša radost“ gdje ćemo uručiti prigodne poklone, takođe i članske knjižice, a prikazaćemo i edukativni animirani film „Pomoćko.“

U školama posredstvom aktivista i volontera dijeliće se promotivni informativni materijal i vršiti prodaja markica, dok će nastavnici održati čas o istorijatu i aktivnostima Crvenog krsta.

„Biće podijeljeno i 15 prehrambenih paketa socijalno ugroženom stanovništvu, koje je, kao i bebi pakete i ostalo što dijelimo u Nedelji Crvenog krsta obezbijedio Crveni krst Republike Srpske“ – rekla je Mićićeva.

Ona je istakla i da je u školama od 18. aprila do početka maja bio otvoren Literarni i Likovni konkurs na temu „Živimo misiju humanosti“. Prvoplasirane na opštinskom, odnosno regionalnom nivou ocijeniće Republički Crveni krst i najbolje nagraditi novčanim nagradama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se