10.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Erkić: U prvom tromjesečju otkriveno 60 ilegalnih migranata

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik u prvom tromjesečju ove godine evidentirano je 60 ilegalnih migranta, što je u odnosu na isti period lani više za njih 12, rekao je načelnik Sektora policije u ovoj upravi Dražan Erkić.

Erkić kaže da su, od ukupnog broja otkrivenih ilegalnih migranata, 56 bili muškarci i četiri žene, te naglašava da nije bilo evidentiranih krivičnih djela ni prekršaja koje su počinili migranti, niti su oni bili žrtve ni prekrašaja, a ni krivičnih djela.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u prvom ovogodišnjem tromjesečju na području Policijske uprave Zvornik evidentirano 138 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na isti period lani više za 16 saobraćajnih nezgoda ili 13 odsto.

„Od ukupno 138 saobraćajnih nezgoda – 35 je bilo sa povrijeđenim licima, od kojih je osam sa teško i 27 sa lakše povrijeđenim licima, dok su 103 saobraćajna udesa bila sa materijalnom štetom“, istakao je Erkić.

Prema njegovim riječima, policija je u prva tri mjeseca ove godine kontrolisala 2.223 vozača i vozila, iz saobraćaja isključila 53 vozila, kao i 284 vozača, od kojih je 214 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a devet ih je odbilo alko-testiranje.

Ističući da je isključeno 37 vozača iz saobraćaja jer su odbili podvrgavanje testu na prisustvo droge u organizmu, Erkić je rekao da je i dalje najdominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina, kao i rastojanje među vozilima.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić naglasio je da je u posmatranom periodu na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirano 197 krivičnih djela, što je za 34 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

„Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesena su 172 izvještaja protiv 178 lica, od kojih su tri bila maloljetna, a 41 lice je povratnik u vršenju krivičnih djela“, izjavio je Savić.

Savić je rekao da su među ovim krivičnim djelima 162 bila iz oblasti opšteg kriminaliteta, 12 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge, 21 iz privrednog kriminaliteta i dva krivična djela iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević naglasio je da u posmatranom periodu nije bilo odstupanja u izvršenju krivičnih djela u većem obimu, niti je bilo nedozvoljenih djela koja bi dovela do uznemirivanja javnosti, pa je stanje bezbjednosti na području Uprave ocijenio kao zadovoljavajuće.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se