13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik: Zaduženost Srpske na istorijskom minimumu, sutra isplata penzije

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je nakon Izvršnog komiteta ove stranke da je ekonomska i politička situacija u Republici Srpskoj stabilna.

On je najavio da će isplata penzija početi sutra.

Naglasio je da je zabilježen privredni rast što je doprinijelo smanjenju zaduženosti.

„Zaduženost je na istorijskom minimumu“, rekao je Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske.

Naglasio je da je javni dug 41 odsto BDP, dok je ukupan na nivou od 34,1 odsto.

„Statitisčki rast plata je veći nego što je bila inflacija“, naglasio je Dodik.

Kada je riječ o nivou BiH, Dodik je istakao da se politička situacija karakteriše nestabilnošću vezano za FBiH, jer još nije formiranja tamošnja vlada.

Predsjednik Srpske je naglasio da Srpska traži da hitno na dnevni red budu stavljeni investicioni i razvojni projekti koji dolaze iz Srpske, u skladu sa dogovorom koji je prethodio formiranju vlasti na ovom nivou.

Dodik je rekao da se o Zakonu o imovini, se strane Republike Srpske, neće raspravljati, te je dodao da ima samo jedan prijedlog.

„Da se sačini ugovor između Republike Srpske i FBiH u kojem će se konstatovati da imovina koja se nalazi na teritoriji jednog ili drugog entiteta, pripada entitetima. Svako drugo kretanje je nedoputsivo i neprihvatljivo sa stanovišta SNSD-a i neće se provoditi na način da se to smatra legitinim političkim poslom. To je kaubosjka akcija američke ambasade“, rekao je Dodik.

Što se tiče unutarstranačkih pitanja, Dodik je rekao da organizacija SNSD funckioniše na svim nivoima i dodao da se partija priprema za unutarstranačke izbore kao i za Sabor stranke, koji je planiran da bude održan u Doboju u posljednjoj nedjelji septembra.

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se