1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Zajednička APŠIFT (UPSHIFT) radionica za mlade u BiH i Srbiji – prijave do 11. aprila

Mladi uzrasta od 16 do 24 godine mogu se do 11. aprila prijaviti za učešće u zajedničkoj APŠIFT Bosne i Hercegovine i Srbije radinici koja će biti održana od 2. do 4. maja tekuće godine.

Radionica je namijenjena za timove sastavljene od tri do pet mladih ljudi koji u svojim sredinama primjećuju neki problem. Oni uz podršku mentora i trenera uče kako da osmisle njegovo rješenje i takmiče se za novčane nagrade od po 3.000 KM pomoću kojih mogu realizovati svoje rješenje.

Posebno se ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici romske populacije ili drugih etničkih manjina, mladi s invaliditetom, bez roditeljskog staranja i iz porodica niskog socio-ekonomskog statusa.

Radionicu provodi Humanitarna organizacija “Genezis Prodžekt” (Genesis Project) u saradnji sa UNICEF-om uz finansijsku podršku DP Vrlda (DP World).

Detaljnija pojašnjenja mogu se dobiti internet stranici https://upshift.ba/, te na stranicama https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina i https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se