12 C
Zvornik
20. април 2024.

Elitna prostitucija u Loznici; Iznuđivale novac čak i od policajca

Razotkrivanje takozvane elitne prostitucije, u koju su, navodno, uključene i djevojke iz Loznice i susjednog Krupnja, danima je „hit priča“ u ovom dijelu Srbije prije svega zbog novca koji su uzimale od mušterija, ali i zbog imena onih koji su „zgrešili“ pa se našli na meti ucjenjivača.

Da sve bude još misterioznije, prije nekoliko dana u Loznici je uslijedila i velika akcija istražitelja, ali, kako se može čuti, nije je organizovala lokalne policija, već specijalna služba za tu oblast kriminala iz Beograda.

„Biznis“ u kraju i preko granice

Iako nikakvih zvaničnih informacija nema iz policijskih krugova u Loznici i Šapcu, gdje je sjedište Policijske uprave, u javnosti se pominju imena više djevojaka, koje su se, navodno, bavile i bave elitnom prostitucijom u ovom kraju, ali i u sjusednim mjestima Republike Srpske. Neke od njih su, svojevremeno, odlazile u obližnji Šepak, kod Zvornika, odmah kad se pređe most na Drini, na prelazu Trbušnica. Tamo su ih čekali klijenti iz Turske, koji su za „usluge“ plaćali i po više stotina evra.

U Loznici se sada već javno priča, gdje su „centrale“ prostitucije, ko su podvodačice i podvođači, kao i kako sve funkcioniše. Kako su saznale „Novosti“ od dobro obavještenih izvora, riječ je o poslu koji „cvjeta“, jer ima klijenata koji su spremni da plate koliko god neke ljepotice traže. Riječ je, uglavnom, o tajkunima ili njihovim nasljednicima, narko-dilerima i drugima koji zgrću veliki novac.

– Ovo je užas – žali se jedan od nekadašnjih vlasnika ilegalnih javnih kuća u Loznici.


Da sve bude još misterioznije, pre nekoliko dana u Loznici je usledila i velika akcija istražitelja, ali, kako se može čuti, nije je organizovala lokalne policija, već specijalna služba za tu oblast kriminala iz Beograda.

„Biznis“ u kraju i preko granice

Iako nikakvih zvaničnih informacija nema iz policijskih krugova u Loznici i Šapcu, gde je sedište Policijske uprave, u javnosti se pominju imena više devojaka, koje su se, navodno, bavile i bave elitnom prostitucijom u ovom kraju, ali i u susednim mestima Republike Srpske. Neke od njih su, svojevremeno, odlazile u obližnji Šepak, kod Zvornika, odmah kad se pređe most na Drini, na prelazu Trbušnica. Tamo su ih čekali klijenti iz Turske, koji su za „usluge“ plaćali i po više stotina evra.

U Loznici se sada već javno priča, gde su „centrale“ prostitucije, ko su podvodačice i podvođači, kao i kako sve funkcioniše. Kako smo saznali od dobro obaveštenih izvora, reč je o poslu koji „cveta“, jer ima klijenata koji su spremni da plate koliko god neke lepotice traže. Reč je, uglavnom, o tajkunima ili njihovim naslednicima, narko-dilerima i drugima koji zgrću veliki novac.

– Ovo je užas – žali nam se jedan od nekadašnjih vlasnika ilegalnih javnih kuća u Loznici.

– Dok sam se time bavio, ljepotice, uglavnom strankinje, uzimale su po 50 evra za pola sata. Djevojke sam redovno vodio na preglede kod poznatog lozničkog ginekologa. Nije bilo šanse da, mimo mene, kontaktiraju klijente, niti da se sa njima zbliže. To je bilo obavezno pravilo. I problema nije bilo.

Ali, kako kaže sagovornik „Novosti“, na „scenu“ su stupile domaće djevojke, čije su tarife neuporedivo veće. Za ove sadašnje, kaže, one nekadašnje, koje su nazivane „sponzorušama“, bile su nevinašca.

Meta bogati klijenti

– Ove sad na sve načine pokušavaju da „zarobe“ bogatog klijenta, o kojem prethodno sve saznaju i onda ga vrte oko malog prsta – priča sagovornik i dodaje da su se mnogi zbog toga našli na meti ucjenjivača.

U policiji svjedoče da je neke od djevojaka prijavljivao jedan uticajni Lozničanin, rukovodilac važne državne službe, koga su ucjenjivale da će ga, ako ih ne zaposli ili im ne da traženi novac, odati i ženi i djeci.

Najdalje su, kako se priča, otišle djevojke koje su nedavno pokušale da ucjene aktivnog policajca, koji ima veliki biznis, na nevjerovatnih pola miliona evra. A riječ je stvarno o milioneru.

– Čovjek nije imao druge nego da ih prijavi i usledila je akcija, poslije koje o tome bruje svi u ovom kraju – kažu sagovornici.

– Neke od njih su privedene, a njihova imena za upućene u gradu nisu nikakvo iznenađenje.

IzvorNovosti

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se