3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Prvi radni sastanak u sklopu projekta remont dionica Doboj – Petrovo Novo, Caparde – Zvornik

Rukovodstvo kompanije Željeznice Republike Srpske /ŽRS/ održalo je danas u Doboju prvi radni sastanak sa predstavnicima međunarodne kompanije ERG u cilju realizacije projekta remonta i rekonstrukcije dionica pruge pruge Doboj – Petrovo Novo i Caparde – Zvornik, saopšteno je iz ŽRS-a.

Projekat obuhvata izvođenje radova na donjem i gornjem stroju pruge, signalizaciji, telekomunikacijama i elektrifikaciji pruge.

Iz ŽRS-a navode da se radi o planiranim aktivnostima u skladu sa memorandumom o razumijevanju, kojeg su u Banjaluci sredinom marta potpisali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Uprave ERG Mustafa Sani Erbilgin, u cilju razvoja i unapređenja željezničke mreže kroz Republiku Srpsku.

Iz ove kompanije kažu da je danas predviđen obilazak dionice pruge Doboj – Petrovo Novo, a sutra dionice Caparde – Zvornik.

„Analiza stanja na terenu kako bi se sagledala kompletna situacija i detaljno sumirale potrebe za unapređenjem željezničke mreže biće izvršena tokom dva dana boravka na terenu i obilaska pruge austrijskih i turskih eksperata, zajedno sa inženjerima građevinske, elektrotehničke i saobraćajne delatnosti ispred Željeznica Republike Srpske“, navode iz ŽRS.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se