15.9 C
Zvornik
02. март 2024.

Svečani defile biće održan dostojanstveno bez obzira na okupljanje Bošnjaka

Svečani defile u Istočnom Sarajevu povodom 9. januara – Dana Republike Srpske biće obilježen masovno i dostojanstveno, bez obzira na najavljena okupljanja bošnjačkih ratnih udruženja, poručio je predsjednik Opštinske boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak.

Tuševljak je u izjavi za Srnu rekao da je Republika Srpska nastala 9. januara, koji će uvijek biti obilježavan širom Srpske ne vrijeđajući nikoga.

„Mi smo miroljubiv narod i obilježavanjem našeg najznačajnijeg dana ne vrijeđamo niti ugrožavamo nikoga. Želimo da poručimo susjedima Bošnjacima da uživaju i budu strpljivi i da ne čine neke gluposti i ispade koji bi samo narušili ionako teške odnose između Srba i Bošnjaka“, naveo je Tuševljak.

Tuševljak je rekao da je krajnje vrijeme da se svi u BiH okrenu ekonomskom razvoju i suživotu, te da svako obilježava svoje datume vodeći računa da nikoga ne ugrožava.

Bošnjačka udruženja proistekla iz minulog rata najavila su za sutra okupljanje u Muzeju hrabrosti u Sarajevu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske 9. januara, a pozvali su sve, od „Zelenih beretki“ do „Udruženja generala“.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstitutivni status.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se