-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Mladić iz Ljubovije optužen za krijumčarenje 38 migranata

Državljanin Srbije Đorđe Đokić (21) iz Ljubovije optužen je da je u BiH prokrijumčario 38 migranata od kojih je za te usluge naplatio 3800 evra.

Optužnicu protiv njega podiglo je Tužilaštvo BiH i proslijedilo je Sudu BiH na potvrđivanje Đokića terete da je po prethodnom dogovoru sa njemu poznatim osobama za novčanu naknadu od 100 evra po osobi iz Srbije u BiH krijumčario državljane Burundija i Kube. Kako se navodi on i saradnicu su  20. oktobra preko Drine gumenim čamcima u BiH ilegalno prevezli 38 migranata među kojima je bilo i maloljetnih osoba. Optuženi Đokić ubrzo je otkriven, a prilikom hapšenja pokušao je da pobjegne u Srbiju, ali su ga spriječili policajci Policijske stanice Bratunac koji su ga i uhapsili.

Kako je saopštilo Tužilaštvo BiH njega terete da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi. Navodi se  da je on u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, zajedno sa njemu poznatim osobama, nedozvoljeno preko državne granice preveo više migranata. Optuženi se nalazi u pritvoru.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se