-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Gradonačelnik predao dužnost djeci iz vrtića “Naša radost”

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović sa saradnicima danas se, u okviru Nedjelje djeteta, družio sa mališanima Dječijeg vrtića „Naša radost“ kojima je simbolično predao dužnost i ključ grada.

Gradonačelnik je mališanima poželio dobrodošlicu, zajedno su pročitali dječiju zakletvu, te je novom malom gradonačelniku Luki Milutinoviću uručio ključ grada na sedam dana sa željom da on i njegovi drugovi dostojno upravljaju i rukovode Zvornikom.

Srn2022 10 6 148473 3 1

Milutinović je poručio kolegama da se nalaze pred zajedničkim zadatkom, a sa istim ciljem, da sagrade novi vrtić za svu djecu.

„Ne sumnjam da će oni raditi dosta bolje od nas, a nas starije treba s vremena na vreme podsjećati na poruke koje smo čuli od njih i o tome treba da razmišljamo svakog dana“, rekao je Stevanović.

On je najavio da će do kraja ove godine biti useljene prostorije novog vrtića čime će lista čekanja biti prepolovljena, dok će početkom naredne godine tražiti način da se obezbijedi još prostora za djecu.

Srn2022 10 6 148473 4

„Naša je obaveza da obezbijedimo dovoljno prostora za sve njih i njihovo vaspitanje od najmanjih nogu, pa do studiranja“, rekao je gradonačelnik.

Stevanović je dodao da je Gradska uprava podigla standarde u odnosu na sve gradove u okruženju kad je riječ o pripremnim odjeljenjima, jer je praktično svakom djetetu u svakoj zvorničkoj urbanoj i ruralnoj sredini omogućeno da u adekvatnim uslovima pohađaju pripremnu nastavu.

Direktor vrtića Vukomir Stanković rekao je da je jedna od aktivnosti u okviru „Dječije nedjelje“ posjeta gradonačelniku i Gradskoj upravi.

Srn2022 10 6 148473 5

„Cilj je da se djeca upoznaju sa ovom institucijom koja u ovim teškim vremenima vodi računa da imaju dobre uslove u predškolskoj ustanovi, o njihovom standardu, o radu u vrtiću i svemu što je potrebno za rast i razvoj djeteta“, rekao je Stanković.

U Dječijem vrtiću „Naša radost“ ima oko 350 djece, dok je na listi čekanja još oko 270 mališana.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se