17 C
Zvornik
26. април 2024.

„Alumina“: Prijem za porodice poginulih radnika fabrike

U kompaniji „Alumina“ iz Zvornika juče je, povodom 6. oktobra – Dana Fabrike, za 36 porodica poginulih radnika u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu organizovan prijem, zajednički ručak i uručeno po 200 KM.

Predstavnici poslovodstva i sindikata su istakli da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da ni oni, a ni njihove porodice, neće biti zaboravljeni, saopšteno je iz ove kompanije.

DSC 3311

Pomoćnik direktora za tehnička pitanja Zoran Obrenović upoznao je članove porodica poginulih radnika o stanju u „Alumini“, ističući rezultate koja je kompanija ostvarila u proteklom periodu, ali i probleme i teškoće sa kojima se suočava, kao posljedica neriješenog statusa fabrike nakon uvođenja stečaja prije devet godina.

„U proteklom periodu napravili smo dosta dobrih poteza, 2013. godine donijeli smo strateški plan razvoja, bez koga fabrika ne bi mogla da opstane. Rezultati su pokazali da smo dobro procijenili tržište, bilo je na tom putu i ograničenja, koja su nas vukla nazad, ali smo, uprkos svemu, napravili perspektivnu kompaniju sa velikim mogućnostima daljeg razvoja“, rekao je Obrenović.

DSC 3353

On je dodao da sve što je do sada građeno i urađen treba da bude putokaz za naredni period u ostvarivanju ciljeva koje ova fabrika ima.

Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Radenko Smiljanić naglasio je da porodice poginulih radnika zaslužuju posebno poštovanje, jer su njihovi najmiliji položili živote za Republiku Srpsku, svoj narod i ovu fabriku.

On je rekao da „Alumina“, kroz svoje društveno odgovorno ponašanje i poslovanje, vodi računa o ovim porodicama i njihovim nasljednicima, te da je u proteklom vremenu učinila značajne napore na poboljšanju njihovog statusa.

DSC 3323

Smiljanić je naglasio da borba za nove proizvode, za nove pogone i nova radna mjesta, takođe, predstavlja jedan vid patriotizma.

„Mi se svojim radom borimo da zadržimo narod na ovim prostorima. Ako su članovi porodica naših radnika dali svoje živote za Republiku Srpsku i ovu fabriku, smatramo da naš rad predstavlja jedan vid duga koji mi vraćamo prema tim ljudima, našim saborcima“, istakao je Smiljanić.

DSC 3341

Porodice poginulih radnika izrazile su zahvalnost menadžmentu i sindikatu „Alumine“ na naporima koje preduzimaju na zapošljavanju njihovih članova, kao i na raznim vidovima pomoći, koja ne izostaje.

Porodice poginulih radnika sa predstavnicima sindikata i rukovodstva kompanije prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježje poginulim radnicim u krugu fabrike, a sveštenik Dragiša Tomić služio je pomen.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se