18.1 C
Zvornik
12. април 2024.

Zvornik dobija novog gradonačelnika?

Dok neki gradonačelnici i načelnici iz Srpske koji su osvojili mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske ipak neće u skupštinske klupe, već ostaju na čelu lokalnih zajednica, drugi su odlučili da zamijene radno mjesto, te će četiri godine provesti u parlamentu RS.

Između ostalih, građani su povjerenje ukazali gradonačelnicima Banjaluke Drašku Stanivukoviću, Bijeljine Ljubiši Petroviću, Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću, Zvornika Zoranu Stevanoviću, Laktaša Miroslavu Bojiću, te načelnicima Prnjavora Darku Tomašu i Istočne Ilidže Marinku Božoviću.

Neki od njih su se već odlučili pa definitivno ostaju na čelu lokalne zajednice kojom su do sada rukovodili, dok drugi vjerovatno sjedaju u skupštinske klupe.

Bojić, koji je kadar SNSD-a, ističe da bi, kada rezultati budu potpuni, trebalo da ima više od 13.000 glasova.

„To je odličan rezultat, kakav smo i očekivali s obzirom na to da smo mnogo radili na terenu i u ranijim godinama, ne samo u izbornom periodu. Mi nastavljamo zajedno, moji saradnici i ja, da idemo u istom pravcu. Što se tiče mandata, vidjećemo kakav će biti stav organa stranke, ali trenutno je najbliža varijanta da povučem mandat i ostanem gradonačelnik“, rekao je Bojić za „Nezavisne novine“.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, koji je na listi SDS-a osvojio više od 6.000 glasova, kaže da, kada je u pitanju njegova izborna jedinica (IJ), može biti zadovoljan ličnim izbornim rezultatom, ali smatra da je SDS podbacio u IJ 8. Zanimljivi su njegovi planovi po pitanju mandata koji je osvojio.

„Sačekaću potvrđivanje izbornih rezultata. Nakon što se završi prebrojavanje glasova za predsjednika, ukoliko Jelena Trivić bude predsjednica Republike, neću vratiti poslanički mandat, a ako se to ne desi, onda ću ostati načelnik. Neću biti opozicioni poslanik sigurno“, rekao je Božović za „Nezavisne novine“.

Ljubiša Ćosić (SNSD), gradonačelnik Istočnog Sarajeva, kaže da je zadovoljan izbornim rezultatima.  Posao neće mijenjati.

„Ostajem tu gdje jesam, naravno. Meni je bio cilj da predstavim grupu ljudi ispred kojih sam stao na listi, da predstavim sve ono što je urađeno, da kažem za šta ćemo se izboriti. Definitivno ostajem gradonačelnik“, rekao je Ćosić.

Gradonačelnik Zvornik bliži skupštinskim klupama

Izbornim rezultatom zadovoljan je i Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, koji će radno mjestu u tom gradu, na čijem je čelu skoro 16 godina, vjerovatno  zamijeniti za skupštinske klupe u Banjaluci.

„Još ću se konsultovati s rukovodstvom SNSD-a i rukovodstvom mog gradskog odbora, ali vjerovatno dolazim u NS RS. Mislim da ovdje treba da dođe neka nova faca, koja će unijeti neki novi impuls, da je dovoljno bilo mene. Ima tu prostora da se bude bolji od mene. Neće biti lako, ali ja sam prepoznao jednog kandidata koji će sigurno biti bolji gradonačelnik“, rekao je Stevanović za „Nezavisne novine“.

Dobar izborni rezultat nije iznenadio ni Darka Tomaša, načelnika Prnjavora, koji ostaje na čelu te lokalne zajednice.

„Na osnovu rada, jesam očekivao ovakav rezultat. Ne mijenjam radno mjesto, ostajem načelnik“, rekao je Tomaš.

O tome da li će u NS RS ili ostaje na čelu Bijeljine, gradonačelnik Ljubiša Petrović će se izjasniti kasnije.

„Zadovoljan sam ličnim brojem glasova u Bijeljini, jer je najveći od svih kandidata pojedinačno, a prije bilo kakve odluke o mandatu, sačekaću zvaničnu potvrdu rezultata izbora“, rekao nam je Petrović, dok Stanivukovićevu izjavu nismo uspjeli dobiti do zaključenja ovog broja „Nezavisnih novina“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se