5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Druge večeri Zvorničkog ljeta guslarsko veče i dječija predstava (foto)

ZVORNIK – U okviru druge večeri manifestacije „Zvorničko ljeto“ posjetioci manifestacije mogli su da isprate dva događaja.

Na platou ispred muzičke škole nastupilo je dječike pozorište Maslačak iz Bijeljine koje je animiralo najmlađu publiku.

Posle predstave, na platou ispred Kasine, održano je guslarsko veče.

U okviru „Zvorničkog ljeta“, koje je sinoć otvoreno,

Slikarska radionica „Paleta“ nastavlja svoje umjetničko stvaralaštvo do 8. avgusta, kada se zatvara ova manifestacija. Grad Zvornik će u ponedjeljak, 8. avgusta, početi obilježavanje krsne slave Svete Petke Trnove u crkvi na Đurđev Gradu, a nastaviće večernjom službom u Hramu Svetog Jovana Krstitelja, koju će, uz sasluženje sveštenstva, služiti njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije. Nakon litije kroz grad, na spomeniku za 1.080 poginulih boraca u Odbrambeno otadžbinskom ratu biće položeni vijenci, te na platou ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke biće obavljen obred lomljenja slavskog kolača.

Koncertom Željka Samardžića na Gradskoj plaži u ponedjeljak veče biće završeno 21. po redu „Zvorničko ljeto 22“.

Pokrovitelji ove manifestacije su Kabinet predsjednika Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i grad Zvornik, koji je i organizator ove manifestacije.„Zvorničko ljeto“ podržali su i mnogobrojni sponzori.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se