7.4 C
Zvornik
07. октобра 2022.

Sve više zaposlenih radi od kuće

Čak 52 odsto zaposlenih u svijetu radi na daljinu, odnosno van prostorija preduzeća, barem jedan dan u sedmici služeći se računarom, navode biznis-portali.

Nakon što su brojne kompanije bile primorane da ogranizuju „hibridni rad“, mnoge od njih su takav način rada i zadržale.

Zaposlenim je, na neki način, obezbijeđena fleksibilnost, svoj posao vrlo lako mogu preseliti u malo opuštenije okruženje – svoje stanove, kuće ili na druga mjesta, a zadaci će, kako se ispostavilo, biti izvršeni jednako dobro ili još i bolje nego u kancelariji.

Svaka firma bila je primorana da, naročito tokom pandemije kovid 19, zaposlenima obezbijedi alate za maksimalnu produktivnost.

Jedna od prednosti „hibridnog rada“ svakako jeste bolja usklađenost poslovnog i privatnog života.

Brojni zaposleni, nakon što su jednom iskusili rad od kuće, tvrde kako bi pri eventualnoj promjeni posla „hibridni rad“ bio važan faktor za odluku da prihvate ili odbiju ponudu.

U posljednjih nekoliko godina, prije pojave virusa korona, tek nekoliko korporacija koristilo je rad zaposlenih od kuće, koji se, kako navode iz tih preduzeća, pokazao kao odlično rješenje.

Za ovaj način rada neophodno je uzajamno povjerenje radnika i firme.

Osim toga, važno je i „osluškivanje“ sa vrha firme kada je riječ o poslovnim potrebama zaposlenih, a imperativ je i dalje biti u korak sa trendovima u poslovnom svijetu.

Profesionalizam i zadovoljstvo radnika u kombinaciji sa pravim rješenjem koje omogućava brz i siguran rad sa bilo koje lokacije definitivno donose efikasnost i podižu produktivnost na novi nivo, prenosi portal „Dnevnik“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se