14.3 C
Zvornik
26. април 2024.

Studenti potpisali ugovore o stipendiranju iz gradskog budžeta

U Zvorniku su potpisani ugovori sa studentima kojima je iz gradskog budžeta odobrena godišnja stipendija u ukupnom iznosu od 1.000 maraka.

Pravo na ovu stipendiju ostvarilo je 158 studenata, od ukupno 204 koja su prošla uslove konkursa i koji će biti stipendirani.

Ukupno će za ove namjene iz gradske kase biti izdvojeno 200 hiljada maraka.

Vesna Nikolić, nosilac Vukove diplome i student farmacije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, rekla je novinarima da je za nju današnji dan značajan jer je dobila podršku od grada Zvornik za dosadašnji, ali i budući rad i uspjehe.

Ona je dodala da će nastojati da opravda povjerenje koje joj je ukazano kao stpendisti grada Zvornika.

Stefan Milošević, koji je četvrta godina psihologije na fakultetu na Palama, rekao je da je već treću godinu stipendista grada Zvornik i da mu stipendija mnogo znači kao pomoć, njemu i njegovim roditeljima, posebno u ovim nepedvidivim i teškim vremenima.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je svim dobitnicima stipendija i istakao da je posebno ponosan na studente sa prosjekom ocjena višim od 8,50, kojih ima 127 na državnih fakultetima u Beogradu, Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Novom Sadu…

– To je dokaz da je obrazovanje, kao i talenat djece sa ovih prostora, na jednom visokom nivou i da svake godine na prijemnim ispitima na najprestižnijim fakultetima u regionu među prvih deset budu i naši studenti sugrađani – rekao je Stevanović, obraćajući se studentima i njihovim roditeljima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se