15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Položeni vijenci na centralni spomenik za 1.080 poginulih boraca

Polaganjem vijenaca na centralni spomenik za 1.080 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, u Zvorniku je danas obilježen Dan Boračke organizacije Republike Srpske.

Vijence su položili predstavnici gradske Boračke organizacije, Gradske uprave i Policijske uprave Zvornik.

Sekretar Boračke organizacije grada Zvornika Aleksandar Despotović izjavio je, obraćajući se saborcima, da je teško ili gotovo nemoguće izmjeriti ratne zasluge svakog pojedinca Vojske Republike Srpske, ali je zahvaljujuću ukupnom organizovanom učešću boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu izvojevana sloboda i stvorena Republika Srpska.

Srn2022 2 14 1151469 1

„Siguran sam da su borci i sada tu da pruže maksimalan doprinos stabilnosti Republike Srpske, da podrže sve ideje i inicijative koje imaju puni politički i demokratski legitimitet u odbrani Republike Srpske, jer napadi na njen suvrenitet i postojanje ne prestaju, već se pojačavaju“, rekao je Despotović.

Zahvaljujući Vojsci Republike Srpake i svim hrabrim borcima, naglasio je Despotović, imamo Republiku Srpsku, svoju vlast, svoje resorno ministarstvo, na čija vrata svaki borac može, kao na svoja, uvijek pokucati.

Pozivajući borce da budu dostojni svojih tekovina iz odbrambeno-otadžbinskog rata, Despotović je pozvao vlasti Republike Srpske da stvaraju uslove za ekonomsko jačanje Republike Srpske, a borce da pruže podršku svima koji istrajavaju u odbrani Republike Srpske i njene ustavne pozicije.

Srn2022 2 14 1151469 0

Zamjenik predsjednika Predsjedništva Boračke organizacije grada Zvornika Milivoje Todorović rekao je da je Dan boraca – dan sjećanja na sve borce koji su pali za slobodi i stvaranje Republike Srpske.

„Polaganjem vijenaca i obilježavanjem Dana boraca poklanjamo se njihovim sjenima uz čvrstu vjeru da nikada neće biti zabravljeni od svojih saboraca i Republike Srpske za koju su dali živote“, rekao je Todorović.

Polaganje vijenaca upriličeno je u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama u borbi protiv virusa korona.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se