11.4 C
Zvornik
29. април 2024.

NBZ: Promotivnu akciju učlanjenja iskoristilo 290 Zvorničana

U Narodnu biblioteku Zvornik učlanilo se 290 sugrađana u promotivnoj prazničnoj akciji, rekla je danas direktor zvorničke Narodne biblioteke i muzejske zbirke Nega Stjepanović.

Ističući da to nije stvaran broj jer gotovo svaka porodica koristi jednu člansku kartu, pa korisnika ima mnogo više, Stjepanovićeva je navela da su Zvorničani u ovoj akciji mogli da se učlane po cijeni od tri do 10 KM, u zavisnosti od starosne strukture.

Ona je dodala da je promotivna akcija učlanjenja trajala od 21. decembra do 31. januara.

Prema njenim riječima, u Narodnoj biblioteci redovna godišnja članarina iznosi 15 KM i važi od datuma izdavanja.

„Zvorničanima je omogućeno da se, ukoliko im ovaj iznos ne odgovara, upišu po promotivnim cijenama u toku godine. Slične akcije organizuju se i kada se obilježavaju značajni datumi kao što su Međunarodni dan knjige i Nedjelja djeteta“, rekla je Stjepanovićeva.

Ona je naglasila da u ovoj ustanovi nastoje da obezbijede nove naslove, ali i obaveznu školsku lektiru za učenike osnovnih i srednjih škola.

Stjepanovićeva je istakla da su u ovoj ustanovi prošle godine, zaključno sa 31. decembrom, bila upisana 1.282 člana kojima je na raspolaganju bilo više od 1.000 knjiga iz knjižnog fonda Biblioteke i područnog odjeljenja u Roćeviću.

Srn2022 2 1 171612 0

„Narodna biblioteka organizuje i različite radionice, promocije knjiga i druge događaje tokom cijele godine“, rekla je ona i dodala da će sutra, povodom Međunarodnog dana čitanja naglas, biti organizovana „Čitaonica u čitaonici“.

Stjepanovićeva je rekla da je od danas Narodna biblioteka organizovala četvorodnevnu akciju podjele letaka „Kako da čitate djetetu?“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se