7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Najavljena pomoć za uređenje planinarskog doma u Zvorniku

Planinarski savez Republike Srpske finansijski će pomoći uređenje planinarskog doma u zvorničkom naselju Liješanj koji koriste Planinarsko-ekološko udruženje „Korak“ i Planinarsko društvo „Mladost“ iz Zvornika, najavio je danas predsjednik ovog saveza LJubiša Aramanda.

„Planinarski savez Republike Srpske finansijski će pomoći uređenje planinarskog doma u Liješnju jer je zaista lijepa ideja i rijedak slučaj da se dva društva udruže i adaptiraju takav objekat“, rekao je Armanda novinarima u Zvorniku.

Srn2022 2 5 2144998 0

On je izrazio nadu da će i Gradska uprava u Zvorniku prepoznati njihovu aktivnost i finansijski pomoći uređivanje ovog doma.

Aramanda je dodao da očekuje da se, osim lokalne zajednice, u obnovu objekta uključe i svi ljubitelji prirode.

On je u razgovoru sa predstavnicima zvorničkih planinarskih društava pohvalio njihov zajednički rad na ovom projektu.

Predstavnik Planinarsko-ekološkog udruženja „Korak“ Zoran Smiljanić rekao je da je dio radova na nekadašnjem školskom objektu u Liješnju urađen, ali da slijede nove aktivnosti kako bi on bio u potpunosti stavljen u funkciju.

„Cilj nam je da se pored planinara tu okupljaju svi ljubitelji prirode, učenici kroz školu u prirodi, da se održavaju sajmovi seoskog turizma, jer smo planirali da u jednoj prostoriji u Domu lokalno stanovništvo izlaže sve svoje prirodne proizvode“, naveo je Smiljanić.

On je dodao da će planinarski dom, pošto u Zvorniku postoje dva društva, nositi ime „Grkinja“ i istakao da na obnovi rade svi zvornički planinari.

Školski objekat u Liješnju predat je na privremeno korištenje i upravljanje Planinarsko-ekološkom udruženju „Korak“ i Planinarskom društvu „Mladost“ koji će ga koristiti kao planinarski dom.

Grad Zvornik je objekat, u kome se nastava ne održava jer nema učenika, ustupio bez naknade na period od pet godina na osnovu odluke koju je Skupština grada donijela na sjednici održanoj krajem maja prošle godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se