5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Kremlj demantovao da su Putin i Makron postigli dogovor

MOSKVA – Zvanični Kremlj je danas demantovao informacije pojedinih medija da su ruski predsjednik Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron tokom jučerašnjih razgovora u Moskvi postigli dogovor.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva i Pariz nisu mogli da postignu nikakav dogovor jer je Francuska članica Evropske unije i NATO-a, prenosi agencija Ria novosti.

Peskov je takođe demantovao francuske tvrdnje prema kojima je Putin francuskom kolegi Emanuelu Makronu obećao da Moskva za sada neće sprovoditi nikakve nove vojne inicijative u blizini Ukrajine, navodeći da takve tvrdnje “nisu tačne”.

Jedan neimenovani francuski zvaničnik je ranije danas izjavio da je Putin dao takvo obećanje tokom višesatnog jučerašnjeg razgovora u Moskvi sa Makronom, prenosi agencija Rojters.

Peskov je izjavio da Rusija i Francuska još nisu uspjele da postignu dogovor o deeskalaciji tenzija oko Ukrajine, ali je poručio da je deeskalacija potrebna i da je taj sastanak pružio osnovu za dalji rad na tom frontu.

Prema istom francuskom zvaničniku, Putin se takođe saglasio sa time da ruske trupe koje učestvuju u vojnoj vježbi na bjeloruskoj teritoriji u blizini ukrajinskih granica, budu povučene čim se te vojne vežbe okončaju 20. februara.

Peskov je poručio da će se trupe vratiti u svoje baze u Rusiji nakon vježbi, ne navodeći precizan datum, ali je naglasio da niko nikada nije ni rekao da će snage ostati u Bjelorusiji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se