17.4 C
Zvornik
27. мај 2024.

Radovi na novom objektu Bolnice teku ubrzano

Izlivena je četvrta ploča novog bloka Bolnice u Zvorniku i radovi trenutno teku ubrzanom dinamikom, jer su na početku bili opravdano usporeni, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Radovi su bili usporeni zbog otežavajućih okolnosti, a podrazumijevaju zasijecanje dijela brda, obezbjeđivanje temeljne jame, izgradnju potpornog zida, te izmještanje trafostanice, nakon čega su radovi nastavljeni predviđenom brzinom, navodi se u saopštenju.

Iz Bolnice su istakli da će vjerovatno biti pomjereni rokovi završetka izgradnje novog bloka bolnice zbog sigurnosti, ispravnosti te kvalitetnog izvođenja radova na ovako velikom projektu.

U narednom periodu biće nastavljeno aktivno i kontinuirano izvođenje radova na izgradnji novog objekta bolnice kao i radovi na adaptaciji i rekonstrukciji postojećeg bloka bolnice.

Direktor Bolnice Zvornik Ivan Popović ranije je rekao da je vrijednost projekta oko 29 miliona KM, od čega 19 miliona iznosi medicinska i nemedicinska oprema, dok oko 10 miliona KM iznose građevinski radovi, koji obuhvataju izgradnju novog bloka bolnice, rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg dijela bolnice, izgradnju parking galerije kao i uređenje prostora oko novog i postojećeg bloka Bolnice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se