5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Đoković kupio 80 odsto danske firme koja se bavi razvojem lijeka protiv korone

Najbolji svjetski teniser Novak Ðoković kupio 80 odsto danske biotehnološke firme KvantBioRes, prenio je Rojters.

Riječ je o firmi koja razvija medicinski tretman za kovid-19, saopštio je za Rojters izvršni direktor te kompanije Ivan Lončarević koji ističe da je investicija napravljena u junu 2020. godine, ali nije želio da otkrije visinu iste.

Takođe, Lončarević je naglasio da pomenuta firma ima 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji i naglasio je da oni rade na lečenju – a ne na vakciji.

Regionalni mediji su objavili, pozivajući se na javno dostupna dokumenta, da je u junu 2020. u Danskoj osnovana kompanija pod imenom „QuantBioRes A/S“.

U ovoj kompaniji većinsko vlasništvo ima bračni par Đoković i to Novak 40,8 odsto i Jelena 39,2 odsto udjela u dionicama.

Kompanija, registovana u Danskoj, na svom sajtu navodi da se bave „razvijanjem tretmana i lijekova za retroviruse i otporne bakterije“.

„Sa našom inovativnom i pronicljivom RRM tehnologijom, nastojimo da pomognemo čovječanstvu razvijajući tretman i lijek za retroviruse i rezistentne bakterije. Naš visoko kvalifikovan tim biohemičara, fizičara, inženjera i programera neumorno je radio da dovede „QuantBioRes A/S“ na čelo industrije.“ „Da bismo obezbijedili odlična rješenja, posvećujemo vrijeme i resurse da precizno predvidimo hemijska i fizička svojstva molekula, što može biti korisno u mnogim oblastima nauke, posebno u medicini.“

Pojašnjeno je i na koji način se bave istraživanjem

„U kompaniji QuantBioRes A/S radimo na korišćenju jedinstvenog i novog modela rezonantnog prepoznavanja (RRM).“

„RRM je biofizički model zasnovan na otkrićima da su određene periodičnosti / frekvencije unutar distribucije energija slobodnih elektrona duž proteina kritične za biološku funkciju proteina i interakciju sa proteinskim receptorima i drugim ciljevima.“

„RRM tehnologija omogućava da se ove karakteristične frekvencije, koje su po prirodi elektromagnetne, identifikuju za svaku biološku funkciju / interakciju. Kada se identifikuje karakteristična frekvencija za biološku funkciju, moguće je analizirati biološku funkciju / interakciju proteina, predvideti bioaktivne mutacije i dizajnirati ‘de novo’ bioaktivne peptide sa željenom biološkom funkcijom, kao i predvideti elektromagnetnu frekvenciju koja može ometati određenu aktivnost proteina.“

A o kojim retrovirusima se radi može se naslutiti u djelu „vijesti za javnost“, gdje su objavljene tri vijesti i sve tri se tiču oblasti liječenja kovida 19.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se