14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Zvezdin skok na UEFA rang listi

Fudbaleri Crvene zvezde su remijem u Bragi došli do prvog mjesta u grupi F Lige Evrope, koje im je obezbjedilo i plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Crveno-bele je do ovog uspjeha pogurao i remi Ludogoreca i Mitjilanda, ali bio je red da se jedanput rezultati poklope u korist Zvezde, pošto u prethodnom periodu to baš i nije bio slučaj.

Ovaj veliki uspjeh donio je Zvezdi pregršt bodova za klupski i nacionalni koeficijent, a samim tim i veliki skok na UEFA rang listi na kojoj srpski šampion stoji bolje nego ikad.

Crveno-beli su u poslednjih pet godina napravili nestvaran skok na listi najboljih klubova „starog kontinenta“ na kojoj trenutno zauzimaju 35. mjesto sa koeficijentom 44,000!

Treba istaći da je Zvezda na početku ovog petogodišnjeg ciklusa bila na 209. poziciji na rang listi, što dovoljno govori kakav su pomak napravili u međuvremenu.

Na putu ka rekordnom plasmanu beogradski klub pretekao je neke velikane poput Milana, Valensije, Olimpijakosa, Klub Briža a trenutno dijeli poziciju sa Dinamom iz Kijeva koji je završio učešće u Evropi.

Zvezda bi svoj skor mogla dodatno da popravi na proljeće, gde je od marta očekuju okršaji među 16 najboljih timova drugog po jačini evropskog takmičenja.

Tim Dejana Stankovića opasno se primakao Zenitu, Frankfurtu, Slaviji iz Praga ali i Zagrebačkom Dinamu, koji dugo figurira kao najbolje rangirani tim bivše Jugoslavije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se