18.4 C
Zvornik
24. јул 2024.

Višković: Planirana veća izdvajanja za boračke kategorije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da Vlada ostaje čvrsto opredijeljena da kontinuirano radi na daljem unapređenju statusa i materijalnog položaja boračkih kategorija građana, te najavio da su u budžetu za 2022. godinu planirana veća izdvajanja po različitim osnovama radi poboljšanja položaja ove populacije.

Višković je najavio je veća budžetska izdvajanja za isplatu mjesečnog boračkog dodatka, ličnih i porodičnih invalidnina, te banjsko liječenje i rehabilitaciju.

Na sastanku sa predstavnicima boračkih udruženja i organizacija razgovarano je i o nastavku aktivnosti na rješavanju pitanja stambenog zbrinjavanja, zapošljavanju djece poginulih boraca, kao i o drugim pitanjima od značaja za boračke kategorije.

Istaknuto je da ća Vlada Republike Srpske i predstavnici ovih udruženja, kao i do sada, na partnerskoj osnovi, nastaviti da rade na rješavanju svih otvorenih pitanja.

Višković je danas razgovarao sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske, Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, Udruženja građana „Veterani Republike Srpske“ i Organizacije amputiraca „UDAS“ o izradi budžeta Republike Srpske za narednu godinu, te planiranim izdvajanjima iz budžeta za potrebe boračkih kategorija građana.

Sastanku su prisustvovali ministar rada i boračko invalidske zaštite Duško Milunović i ministarka finansija Zora Vidović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se